Реклама / Ads
23| 4883 |27.03.2011 НОВИНИ

Т. Дончева: Нашето общество превърна парите в цел

.
Татяна Дончева
Лукойл е бил достатъчно влиятелен при няколко правителства, но такава груба манипулация с монопола за цените на горива не е било никога. Ако не си богат и не показваш, че със сила и извън правилата можеш да постигнеш всичко, едно момче от село или малък град може да се окаже в пълна безизходица.
 

Тези повече от 20 години накараха хората да изпадат все повече в безизходица, намираме се във враждебна среда и нямаме никаква опора. Освен социалните и икономически причини, които имат голяма роля, има липса на духовни ценности, заяви в предаването "Неделя 150" по БНР депутатът от Коалиция за България Татяна Дончева, коментирайки случая със Стефан Петров.

Нашето общество превърна парите в цел и това принуждава хората да са агресивни. Ако не си богат и не показваш, че със сила, извън правилата можеш да постигнеш всичко, едно момче от село или малък град може да се окаже в пълна безизходица. В случая със Стефан трябва да се гледа много внимателно, а психолозите работиха с него с лична човешка причастност. Всеки човек има право на справедливо отношение, дори, когато е сгрешил. Задачата на политиците е не толкова да спестят агресията в парламента, а с личното си поведение да сплотят такива хора, които имат чувство на чест, но се намират в безизходица. Имало е манипулативни неизвестни, но не упреквам никого за това, защото се поставям на мястото на ръководителите на МВР. Те не могат да бъдат обвинени, че са преувеличили опасността. Трябва да има съчувствие един към друг, задължително. Дефицит в нашето общество е незачитането на достойнството на другите хора, заяви Дончева. При липсата на нови идеи при по-голям мащаб, това изисква определени промени в училища и определени промени по начина, в който младите хора се формират, убедена е Дончева.

Може да има всякакви конспиративни теории може да има, но дори и за тях трябва да се намери подходящ изпълнител. Този случай говори за разпад на всякаква интеграция в обществото, заяви депутатът.

Оценявам правителството и неговите прояви като нов етап в кризата в него, заяви Татяна Дончева на въпрос за оценката на работата на правителството. Мисля, че Лукойл е бил достатъчно влиятелен при няколко правителства, заяви тя, но такава груба манипулация с монопола за цените на горива не е било никога. Пипането им може да ожесточат срещу правителството и най- убедените симпатизанти на Бойко Борисов. Прави се политика на привидно събиране на някакви вземания, но се цели да се унищожи всякаква конкуренция на Лукойл. Преодоляването на въпроса с горивата и протестите на гражданите, би трябвало да покаже на правителството, че нещата няма да останат така. „На тях не им пука, те не смятат, че има проблем", категорична е Дончева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 6985 |23.03.2011 Крадат авоарите на Лечков и парите на сливналии . 2| 4809 |23.03.2011 Рашидов: Ще усвояваме на 100% европарите . 2| 5751 |21.03.2011 Варненски кмет превърнал полицията в бащиния . 4| 4961 |18.03.2011 Миков: Парите от контрабанда отиват в черната икономика

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads