Реклама / Ads
2| 5226 |25.07.2016 НОВИНИ

Дончева: Турция може да влезе за часове у нас, смешно е да пращаш 200 човека на границата

.
Татяна Дончева
Събитията в Турция ще дадат отпечатък на Балканите за доста дълго време. Считаме, че опитът за преврат е много под въпрос. Не се видя лицето на преврата и продължават анонимно да преследват участници в него. Това каза Татяна Дончева, лидер на „Движение 21“ по БТВ.
 
Твърди се, че висши турски военни са участници, но дали, защо? Как се бомбардират сгради, които са празни. В един преврат са замесени тези, които могат да го направят. Това не са учителите, магистрати и журналисти. Висяща е думата „преврат“.

Не искаме да подкрепяме един или друг ислямист. Тревожен е начинът, по който се налага диктатура в Турция. Това е опасен съсед в региона. България няма възможности да противодейства. Не виждам защита от НАТО. Турция, Русия, Сирия, Иран и САЩ има усложнени отношения заради спорни територии. Ситуацията много прилича на времето от Втората световна война, когато са сключени странни съюзи. Смешно е да кажеш публично, че ще пратиш 200 военни на границата. Турция може да влезе за няколко часа у нас. Трябва да се разработят всички варианти-от най-добрите до най-сложните. Не трябва да се вайкаме. Маневрирайки между различни съюзници, без фили и фоби, да търсим изход за себе си. Рисковете за България са сериозни. Учудвам се на думите на бившия шеф на НРС Кирчо Киров за това, че няма непосредствени заплахи. Трябва за много кратко време да се направи границите. На Ердоган не може да му се има доверие. Няма да има преграда да вземе парите на Европа и да пусне бежанците. За това винаги ще си намери претекст.

Позицията на Бойко Борисов за президентските избори е театър. Според него не бива да се обсъжда нищо-това, което правят ГЕРБ, вътрешната им политика, външната им политика. България има нужда от умен и смел президент, който ще води страната в много критичен момент. Дори президентът да е неподготвен, той ще бъде подменени от други формули, но българското малко корабче ще трябва в тези бурни времена да оцелее. Вие не може да накарате хората да харесват правилните хора. Хората избират някой, който им харесва. Дали ще ги води здравия разум или нещо друго, това е Божа работа. БСП е сложна организация, те са тежко разделени. Управляващото крило също е тежко разделено. Съществува недоверие между членската маса и ръководството. Ние няма да се поставим в слугинска роля и да обслужваме конюнктурни интереси и интриги. Следим информацията по всички канали, включително и по фейсбук.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4376 |25.07.2016 ВМРО настоява да няма секции в Турция за президентските избори . 0| 3888 |25.07.2016 Турция сменя и посланици . 0| 4071 |25.07.2016 Арестуваха над 30 учени в Турция . 0| 4205 |25.07.2016 Турция готви ареста на 42 журналисти, сред които и на Назли Иличък

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads