Реклама / Ads
40| 7830 |21.12.2015 НОВИНИ

Т. Дончева: Управляващите яко са хванали черпака и гребат

.
Татяна Дончева
Татяна Дончева на обзорна пресконференция анализира политическата ситуация в България, като определи, че ГЕРБ, спечелвайки изборите, нищо старо не са забравили и нищо ново не са научили.
 
Единственото, което правят е да усвояват властта, както се яде баницата, каза тя. За всичко това говори състоянието на хазната, продължи Дончева. През тази година бяхме свидетели на взимане на нов външен дълг, какъвто България не е имала и всички заговориха, дори и премиерът за повишаване на данъците - данък "уикенд", винетките скочиха, алармира се и за повишаване на местните данъци. Този заем бе взет непрозрачно и не е ясно за какво ще се харчи, каза Татяна Дончева.

Това правителство и това управление не може да извърши необходимите реформи и няма капацитет за тези реформи, Спекулира се с темата за стабилността, използвайки нестабилната международна обстановка и се говори, че никой не трябва да шуква, за да не пострада България, смята тя. Управляващите яко са хванали черпака и гребат, категорична е Татяна Дончева.

Има заплаха за демокрацията в страната, както за свободата на словото и печата, така и за парламентарната демокрация. Ние твърде стоим зад протестите на съдиите и ще помогнем на протестиращите с организацията. Това са протести, чрез които магистратите не искат да свалят правителството и властта, а изказват своята гражданска позиция. Ние ще инициираме група, в която ще бъдат включени експерти, за да може всичко, което трябва да се включи в съдебната система да се предаде на достъпен език на гражданите. Ние от Движение 21 сме за радикална съдебна реформа, която да включва и Конституционна реформа, заключи Татяна Дончева.

„Обстоятелството, че премиерът игра мачле по време на гласуването, а вицепремиерката, която отговаря за сферата и която е от Реформаторския блок, също не присъстваше там, говори, че те въобще не са гледали достатъчно сериозно на тези конституционни промени. Тази битка във войната за конституционното преформулиране на съдебната система приключи с победа на главния прокурор и министър председателя. И на кръговете на ДПС, които подкрепят това“, посочи Дончева.

В новия правосъден министър, лидерът на "Движение 21" не вижда шанс за съдебна реформа. „Екатерина Захариева е човек със скромни професионални възможности. Важното е, че тя е безконфликтна, предизвиква радост у главния прокурор. Това е най-яркото доказателство, че няма нищо да се пипне, което да смущава "падишаха“, заяви Дончева.

Лидерът на „Движение 21“ смята, че е възможно да се стигне до предсрочни избори, като не изключи те да са инициирани от ГЕРБ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 6511 |19.12.2015 Дончева: Захариева е назначена, да се сработи с Цацаров . 14| 9054 |14.12.2015 Ревизоро за спецакцията: Хванали пари за семки и бонбонки . 2| 4940 |02.12.2015 Бойчев към управляващите: Ако има нещо, с което сте успешни, това е темпът на нарастване на дълга . 33| 6021 |01.12.2015 К. Нинова: С бюджета управляващите ограбват хората

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads