Реклама / Ads
0| 26489 |23.03.2022 НОВИНИ

Татяна Дончева: Борисов, Горанов и Арнаудова са ме отвратили и не мога да им бъда адвокат

.
Татяна Дончева
Търсене на отговорност - това е очакването на обществото. Има ли инструменти за това? Тези инструменти са силно ограничени. Борисов създаде преториански институции и преследваше лица, които той посочваше. Това бяха КПКОНПИ, специализирани съдилица и службите на МВР - комисията за контрол на СРС, за квалифицирана информация и т.н. Борисов, Горанов и Арнаудова са правили неща, които са ме отвратили. И няма, не мога да им бъда адвокат. Това заяви Татяна Дончева.
 

Прокуратурата е незаобиколима институция ако играе ролята на щит за бившите управляващи. Те не мога да бъдат преодоляни със службите на полицията и ГДБОП. Трябва да се променят ВСС и главния прокурор. Сегашният главен прокурор няма да направи нищо по отношение на сегашните управляващи. Дори по АМ "Хемус" прокурорите направиха дело срещу шефа на ГДБОП, а какво остана за пряко обвинение срещу Борисов. Това каза още пред bTV Дончева, обяснявайки сагата около ареста и освобождаването на Борисов.

 

Прокуратурата няма да обърне палачинката, няма да я обърне. Това, което се случваше 10-12 години беше незаконно, бяха използвани държавните институции. И сега с тях искате да постигнете върховенство на закона.
Абсурдно е, категорична бе тя.

 

Първостепенно е, че обществото иска отговорност, няма инструменти да се случи при тази преторианска прокуратура. Не са правилни функциите да се дават допълнителни на КПКОНПИ, смята тя.


Имате половин милиард изваден от държавния бюджет и се дават на Васил Божков. срещу 60-70 млн. Как дали? Няма дали? Въпросът е, че без прокуратура не може да се постигне това, което обществото иска. Те са преторианци на Борисов. Нашата цел е да има смяна на ВСС. Няма как. Прави се закона. Забавяме седем-осем месеца, докато изтече срокът на ВСС. Обществото иска тези неща по съдебната реформа. Конституционно мнозинство няма, но има обикновено мнозинство. То може да промени закона за съдебната власт и се стигне до прекратяване правомощията на сегашния ВСС, каза още тя.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2964 |23.03.2022 Борисов, Горанов и Арнаудова ще обжалват 24-часовия си арест . 0| 2958 |22.03.2022 Съдът отказа да каже за обиските на Борисов, Горанов и Арнаудова. Оправда се с прокуратурата . 0| 4075 |22.03.2022 Радулов: Ако достоен прокурор с мъжко сърце беше повдигнал обвинение срещу Борисов, щеше да е следващият главен прокурор . 0| 3050 |22.03.2022 Съдът решава: Законни ли са обиските в домовете на Борисов, Горанов и Арнаудова?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads