Реклама / Ads
32| 10719 |19.05.2021 НОВИНИ

Христо Иванов: Усмивката на Доган ни струва по половин милиард на година

.
Христо Иванов
Министърът на правосъдието в служебен кабинет няма възможност да се разгърне. Не е правилно да се дават оценки. Надявам се, че Янаки Стоилов ще потвърди нуждата от реформи. Той е бил мой преподавател. Надавам се да не бъдат открити нередности и всичко да е наред. Хубаво е, че се правят проверки. Гледам, че се гледа към затворите-ресор със своите трудности.
 

Това каза по БТВ съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов. Агенцията по вписванията имаше проблеми с Търговския регистър. Това ведомство за първи път излиза от ръцете на ГЕРБ. Нормално е, когато поемеш едно ведомство, да направиш проверка.

 

Анализ е хубаво да има са специализираното правосъдие. Хубаво е да се направи от редовен кабинет. Много е лесно да се удавим от статистика на делата. Но колко от тези дела се отнасят за мерки на неотклонение. Как и защо тези мерки се превърнаха във форма на квазирепресия и санкция.

 

Възникна проблем-спецсъда обслужва зависимости на централно ниво. Г- н Ушев се позова на делото Иванчева за резултати.  Районен кмет не е ниво, на което се очаква да се атакува корупцията в България. НПК пречи на прокуратурата по КТБ. В материалите на делото името на Пеевски е споменато 100 пъти, но той не е привлечен като обвиняем. Прокуратурата се оказа сляпа за златото и кюлчетата в чекмеджето. Връзките със Сараите и Борисов са само задълбочени, а не прекъснати.

 

Ние сме поели ангажимент за съдебна реформа. Спецправосъдието трябва да бъде закрито. В следващият парламент ще продължим работа по тази тема. Институциите не реагират за ББР и това е големият проблем в България. това е голямата криза да българската държавност и законност. За всеки от казусите сме подали сигнали. В нашите лайфове завършваме с изброяване на институциите, които сме сезирали. Надавам се, че служебното правителство ще осветли кредитите в ББР.

 

Ние разполагаме с публично известни факти, не вадим нова фактология. Използвахме съществуващи журналистически разследвания. Усмивката на Доган е проблема. ББР е да помага на стартиращи бизнеси, малки и средни предприятия. Когато Булгартабак получава финансиране от ББР, това е не е малко предприятие, не отговаря на критериите. Възниква въпроса – това поредната усмивка на Ахмед Доган ли е. Принципал на тази банка е министъра на икономиката. Съмнението е, че виждаме отклонение от нормалната дейност. То се обяснява с политическо влияние. Дали Ахмед Доган действително има това влияние – с една усмивка български бизнесмени да получават пари от тази банка. Твърди се, че тези кредити са били обслужвани. Интересно ще е да видим дали това е така. Интересно е да видим параметри, лихви дали са едни и същи. Усмивката на Доган ни струва по половин милиард на година. Това наистина е скандал.

 

Имаше опит с кмета на Бургас да се спре достъпа на български граждани до плажа на „Росенец“. Трябва да се стигне до яхтеното пристанище. Всичко ще разплетем.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 5050 |17.05.2021 Ивайло Иванов: Защо никой не ми поиска оставката? Не съм се хванал като удавник за стола . 24| 3377 |15.05.2021 Според гербаджията Христо Гаджев, смените в МВР били ”тих преврат” . 30| 3659 |14.05.2021 Христо Проданов, БСП: Ако има честен вот, ГЕРБ ще паднат със 150 000 гласа. Няма да са първи . 43| 7426 |11.05.2021 Христо Иванов: Мина времето на Борисов. Той си знае „приятелчетата“ и сега те изскочиха

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads