Реклама / Ads
1| 3752 |21.12.2021 НОВИНИ

Николай Хаджигенов: Това, че ГДБОП е натискал прокуратурата, е хумореска. Гешев да излезе от прокуратурата

.
Адв. Николай Хаджигенов
Кратката практика на Гешев в прокуратурата е споразумения. Това, че ГДБОП е натискал прокуратурата, е хумореска. Това каза по БТВ адвокат Николай Хаджигенов от “Ние идваме”.
 

Гешев прави опит да се защити. Не е вярно, че отговаря за метлите. Очаквам Гешев да излезе от прокуратурата.  Сигурен съм, че ГДБОП и прокуратурата сега ще свършат работа като никога. Цацаров бе много по-умен, обран. И прокуратурата беше същата. Цацаров си избра Гешев. В прокуратурата трябва всичко да се промени. Докато човекът е там- не променяме нещо.

 

Трябва да махнем човека с каскета и променяме правилата. Започваме от човека, който плечи най-много. Прокуратурата е създадена по модела на Вишински - да крепи властта. И това е срам за ЕС. Днес Комисията по КПКОНПИ ще обучава хората на Кьовеши. това е срам. Тя трябва да се раздели на две отделни части. Тази структура е форма на съвременна инквизиция. Притеснявам се тя да не се превърне в инструмент на изпълнителната власт.  А трябва да е инструмент за прилагане на закона. И нищо друго. Подслушването трябва да се промени изначално. Трябва да се променят правилата. 


Нека да придвижи правосъдната реформа поне донякъде. Имам притеснения, че изпълнителната власт се е съсредоточила в това. А тоа е работа на парламента. 3000 човека са били подслушвани по време на протестите. Това са обикновени хора. 


Опасно е, изкушаващо е да имаш собствена прокуратура. ДБ имат великолепен проект за КПКОНПИ. Правосъдието е нещо сложно и адски важно като парламентарната република. Едва-едва я докарахме до нещо. На парламента трябва да се обърне повече внимание. без правосъдна реформа нямаме нищо. Те твърдят че ГДБОП поставяли условия на прокуратурата-това не е възможно. това звучи чудесно, но питам това възможно ли е? Не решава ли прокуратурата?!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4562 |20.12.2021 Николай Радулов: Отстраняването на Иван Гешев е въпрос на време . 10| 4000 |18.12.2021 Николай Денков: Подходът за присъствено обучение в училище в условията на масово тестване за COVID продължава . 5| 4882 |18.12.2021 Николай Събев посети завода за локомотиви в Русе . 4| 3278 |18.12.2021 Николай Събев: БДЖ ще излезе на печалба, оставки ще има

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads