Реклама / Ads
7| 3305 |29.11.2022 НОВИНИ

Христо Иванов: Без ДБ не може да има управление, което да придвижи страната напред

.
Христо Иванов
Трябва да се лекуват дълбоките рани, но без ДБ не може да има управление, което да придвижи страната напред. Това каза по НТВ съпредседателят на ДБ Христо Иванов.
 

Търси се алиби, че се върви към сглобка партийна коалиция. Това ще върне страната назад. В неделя имахме Национален съвет. Ние не виждаме варианти с първи мандат. Но има разбиране, че вторият мандат е нещо, което трябва да се опита. Няма да е лесно, но ако осъзнаваме, че има важни неща, че ако не направим някои неща сега, ще изпуснем много. 


Нашата диагнози за дълбоките причини е системната корупция. Лечението започва със съдебна реформа. Който иска да говори с нас за подкрепа, трябва да започне със съдебната реформа. ГЕРБ игнорира тази тема. Ако ни казват вие сте мафия, как да говорим за политики и съдебна реформа?!  ГЕРБ се правят на глухи по тема съдебна реформа. Те се крият зад алиби. 

 

Надявам се, че има вариант, при който ще бъдем чути. Надявам се онази част от ГЕРБ да може да надделее, за това, че сглобка с ДПС в изпълнителната власт може да е привлекателна за много хора, но цената за участниците и страната ще е твърде голяма. Тези хора от ГЕРБ трябва да се наложат, че трябва да се направи съдебна реформа. Движение напред и стъпка напред. 


Ние се радваме, че колегите от ПП направиха анонс, че трябва да се работи по реализация на втори мандат. Какво ще променят изборите към добро? 

Това, дали ще има гражданска реакция или не, е последствие. Важна е посоката на движение на страната и това е, което ме притеснява. Не заплашваме с протести.  Правят се интриги между партньорите в ДБ, но не чуваш диагнозата и лечението за политическата криза.

 

Това показва ли сериозно намерение за разговор?!  Не зная с кого от ГЕРБ да говоря. Няма процес за структурирани преговори никъде. Ситуацията е много сложна, няма добри опции. Има само лоши и по-лоши. Но трябва да има управление за страната. 


ДБ е готова да носи отговорност, но такова, каквото може да реформира и да движи страната към бъдещето.  Чудя се изобщо как може да има избори в България. Говорят се безотговорни неща. Искам да се  отделят пари за компютърна грамотност, защото се бръщолевят неверни неща от депутатите.

 

Ние разрушаваме доверието не просто в машините, а във възможността за електронно управление. Нека да има комисия, която да отдели плявата от зърното. Но ГЕРБ отказаха.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3290 |28.11.2022 Иво Христов: Лявото обединение не бива да е механичен сбор от малки партии, а партия с ясни ценности, лица и обществен проект . 2| 4273 |28.11.2022 Иво Христов: Смартфонът знае за нас повече, отколкото сами знаем за себе си . 4| 3060 |28.11.2022 Шефът на ”Сиела Норма” : С нито един от двата вида КОД - изходен и двоичен, не може да се манипулира вота . 7| 5308 |26.11.2022 Христо Иванов: Недоверието в машините ерозира възможността България да мине в нов технологичен етап

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads