Реклама / Ads
4| 3496 |16.12.2022 НОВИНИ

Ген. Атанасов: Шансовете за кабинет на ПП не са високи. Третият мандат ще отиде при ДПС

.
Атанас Атанасов
Има излъчен кандидат за премиер. Днес е поискал среща с политическите сили в парламента. важно е как ще се съберат гласовете, дали някой на някого ще се моли. Това каза по НТВ съпредседателят на ДБ ген. Атанас Атанасов.
 

От ГЕРБ бяха разочаровани, че ПП не са отишли на среща. това беше тактическа грешка на ПП. Но сега да ги питам ГЕРБ, след като така оценяват, защо вчера не са отишли на среща? 

 

Моля за следното, не съм адвокат на ПП. Ние сме политическа сила, която заяви, че ще им даде подкрепа. Шансовете не са много високи за кабинет. Но би трябвало да се окомплектова и предложи кабинет. 

 

Премиерът е първата важна фигура на изпълнителната власт. Проф. денков е мек и разумен човек, надявам се ,че има план какви ще са стъпките и усилията. добре е България да се управлява от реформаторските, а не от реставраторските сили. 


Темата с ИК е важна, притеснен съм от хартиената коалиция, не чуват аргументи. Мирише ми на подготовка за фалшификация. Исках да пусна запис на кмет от Южна България. Идеята е да няма и да се обезсмисли машинното гласуване. 

Би могло да се загърби темата с ИК. Не зная за БСП, но трябва да се помисли за ГЕРБ. Би трябвало да такъв тип политически ходове да има съгласие. Подкрепата не се носи на тепсия, тя се търси.

 

В тази пленарна зала прехвърчат светкавици, толкова много злоба усещам от различни страни. Тази злоба е тежко контрапродуктивна. Длъжни сме да бъдем готови да получим третия мандат, ако  го има. Ако има трети мандат, той ще отиде при ДПС. Правителство с мандат на ДПС ще има и без нас. Ако се стигне до избори ПП и ДБ трябва да направим всичко възможно, за да не се стигне до реставрация. Кабинета "Габровски" бе управление на Борисов с дистанционно.

 

Как може да се очаква, че ние ще подкрепим кабинет на Борисов. ГЕРБ нямат усещане, че прекалиха за тези 12 години, нямат усещане, че трябва леко да се дръпнат назад. Освен пробитата граница е именно корупцията.  Не си говорим за пробива на службите ни от руските специални служби. От две седмици искам да бъде изслушан шефа на ДАНС. Защо се появи тук този Антоний?!  Вчера за едни ден раздадохме 700 млн. Откъде ще ги вземем. Държавата върви по инерция. Нека тази злоба да се притъпи и да се мисли конструктивно.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3078 |15.12.2022 Кънчо Стойчев вижда кабинет на малцинството само за 6 месеца . 6| 2965 |15.12.2022 Костадинов: Няма да подкрепим кабинет на ПП . 16| 3747 |14.12.2022 Проф. Габровски след като кабинетът не мина: Злото победи и хората спечелиха . 4| 2918 |14.12.2022 Възможно ли е Габровски да стане премиер, но да трябва да избере друг състав на кабинет?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads