Реклама / Ads
25| 12366 |28.06.2014 НОВИНИ

Доц. С. Александров: Поне три групи искат банкова криза

.
Няма как да се атакува една банка и да не стигне до ликвидна криза. Тогава апелирахме с други колеги да не се създава паника. Но имаше бездействие от страна на БНБ, правителството и прокуратурата затова и беше направен този опит да се дестабилизира банковата система. Това заяви по БНТ финансистът доц. Стоян Александров
 

Но се учудвам, че вече открито се атакува банковата система - с есемеси, мейли и публикации, посочи експертът.Той смята, че определено има поне няколко групи, които са заинтересовани от тази криза.

Близо три години се атакува банковата система. Имаше цели организации, които водеха война срещу банките – че някой е взел кредит и няма как да го върне, например. Много хора бяха подведени да вземат бързи кредити, които не бяха обезпечени. И ето, че дойде финансова криза и затрудни тяхното връщане. Затова някои има интерес да срине банковата системата – така ще се спасят да не връщат кредитите. И ако се обезценят парите – те ще могат да си върнат кредитите на много по-ниска цена. За съжаление има и политици, които искат да има подобна нестабилност – нека сега всичко се срине, а когато ние дойдем на власт ще оправим нещата – така се трупат дивиденти от разни политици, които искат да бъдат във властта, коментира финансистът.

Доц.Александров смята, че сега най-важно е да бъде създадено ново правителство в рамките на този парламент, което да прерастне в служебен кабинет, защото хората нямат никакво доверие в управлението на Пламен Орешарски и институциите. Този служебен кабинет трябва да стабилизира банковата система и свали гражданското напрежение. Освен това е добре да се предприемат и серия от мерки, които да се обсъдят с мои колеги финансисти, които имат нужната експертиза, посочи финансистът.

Няма основание за паника, защото нашите финанси са едни от най-стабилните в цяла Европа – и от капиталови сектори, и от банковия сектор, категоричен е доц. Александров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 76| 7280 |28.06.2014 Борисов:В понеделник банките да отворят с нов премиер и финансов министър . 28| 8240 |23.06.2014 Ст. Александров: Атаката срещу КТБ е безпрецедентна! . 116| 11148 |22.06.2014 Стоян Александров: Фонд от Оман дава рамо на КТБ . 0| 4626 |20.06.2014 Спасители: Поне 15 души се издирват към момента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads