Реклама / Ads
13| 3619 |15.03.2021 НОВИНИ

Доц. Ангел Кунчев: 4 души с коронавирус са се върнали у нас със самолет от Танзания

.
Доц. Ангел Кунчев
Ще имаме едно добро и спокойно лято. 4 души в един самолет от Танзания бяха с коронавирус. Всички, за които имаме съмнения, ще се изследват да нигерийски коронавирус. Така ще знаем какво внасяме. 4-та души са тествани с бързи антигенни тестове. При тях сега се прави писиар.
 

Това каза доц. Ангел Кунчев по БТВ. „При ваксината на „АстраЗенека“  е нормален механизъм да се спре временно. Сигурен съм, че няма да се намери връзка между ваксината и смъртта на жената. Видял съм документите, но чакаме резултатите от изследванията. При аутопсията се вижда, че не става дума за тромбози. Това, от което се притеснявахме, не е на лице.

 

Има три типа ваксини и ние искахме да вземем и от трите. Поръчали сме 18 млн. Най-голяма е доставката на „АстраЗенека“.

Малко са ваксинираните. При 30-40 процента ваксинация ще се ограничи заболяването. Този месец ще получим  480 000 дози. Няма да има проблем за хората, които трябва да се ваксинират за втори път. Лека-полека страните ще махнат забраната за „АстраЗенека“. Това е експертен въпрос, а не политически – очакват се резултатите от експертизата на починалата жена“, допълни той.

 

Проф. Ива Христова уточни: „Вече се засяга и по-млада възраст. Ваксинирането на висок процент хора предотвратява заболяването. Предотвратява и смъртен изход и тежки усложнения. Ваксинирането може да пренася вируси. Но се намалява количеството вируси, които той може да пренася. Вирусът продължава да мутира.

 

Трите типа ваксини са високо ефикасни. Показват висока степен на защита. Не може да се чака до последно, особено при болните млади хора.  Този пик бе провокиран от разпространението на британския вариант. Собствената ни адаптация към него води до намаляване на заразяването“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3149 |15.03.2021 Тристранката обсъжда мерките срещу коронавируса . 2| 3206 |14.03.2021 2019 са новите случаи на коронавирус у нас . 20| 4779 |13.03.2021 Николай Цонков: Министърът на здравеопазването Ангелов да подаде оставка . 13| 5639 |12.03.2021 Сашо Диков: Стигна се, че Курц трябва да отваря очите на този прегънат наглец Ангелов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads