Реклама / Ads
3| 2195 |16.08.2024 НОВИНИ

Доц. Искрен Иванов: Когато Тръмп говори, той говори много и обикновено с неверни факти. Търси сензацията

.
Експрезидентът на САЩ Доналд Тръмп Източник: БГНЕС
В началото на седмицата кандидат-президентът на Републиканската партия Доналд Тръмп даде двучасово интервю пред предприемача милиардер Илон Мъск в социалната му мрежа "Екс" ("Х"). Въпреки първоначалните технически проблеми, разговорът беше проследен от над 1,3 млн. слушатели.
 

"Доналд Тръмп много умело използва своята реторика на шоумен, за да стигне до републиканските избиратели и да коментира теми, които са основни и важни за тях – нивото на инфлацията, пазара на труда, моралните дилеми, с които в момента се сблъсква американското общество. Той се опита да влезе в ролята на обединител на американците, в противовес на възприемането му като разединител, според редица анализатори."

 

Това мнение изрази пред БНР доц. д-р Искрен Иванов, преподавател в катедра „Политология“ на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.





Според него общото послание на Тръмп беше, че той трябва да бъде чут и именно затова е избрал Илон Мъск като респондент - да покаже, че хора като тях, които системата и статуквото се опитва да заглуши, защото не са част от политическия мейнстрийм, могат и предлагат на вниманието на американската публика теми, които иначе се коментират страшно много.

 

"Сред посланията си Тръмп акцентира, че той е неразбран, а е кандидатът, който се бори срещу статуквото, който ще защитава интересите на Съединените щати, че е човекът на истината", поясни изследователят.

 

Днес средната класа в САЩ е свита до 38%, каза още доц. Иванов. По думите му това направи милиардерите герои, които непрекъснато тръбят, че са неразбрани. Те виждат в Тръмп свой кандидат, който също не иска да засилва ролята на средната класа.





"Когато Доналд Тръмп говори, той говори много и обикновено с неверни факти, като залага точно на такъв тип говорене, което търси сензацията, което търси обвинението на другия. Това е много характерно за неговото шоумен говорене и е причината, поради която така крайно десните избиратели в САЩ доста го харесват защото американци, които са разочаровани от системата, винаги търсят онова, което на политически език ние наричаме конспирация."

 

"В интервюто на Мъск с Тръмп се засегнаха различни теми – миграция, климатичните промени, държавите с ядрени оръжия, но двамата всъщност казаха това, с което кандидат-президентът да се хареса на избирателите. Тръмп не се старае да обхване максимален кръг от теми, а залага на удобните, такива теми, които му дават повод да каже „Ето, когато аз управлявах като президент, колко добре беше, а виждате сега в момента какъв хаос е в Америка“."

 

Политологът смята, че в тези избори и двамата кандидат-президенти ще се борят за подкрепата на ключовото еврейско лоби в САЩ.





Широко достъпните социалните медии все повече ще засилват ролята си в бъдещите избори на Щатите, допълни доц. Иванов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 3211 |16.08.2024 Румен Гайтански-Вълка се предаде доброволно . 0| 2170 |16.08.2024 Имиграцията оглави списъка с проблеми, които според британците са най-належащи за разрешаване . 2| 2183 |16.08.2024 Българинът плаща повече за развлечения, ресторанти и лекарства . 14| 2227 |16.08.2024 Пиар експертът Диана Дамянова: Президентът има голям принос ние да изглеждаме зле в очите на света

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads