Реклама / Ads
2| 4400 |18.12.2023 НОВИНИ

Доц. Киселова: Днес беше нарушен правилникът за организация и работа на парламента

.
Източник: БГНЕС
Днес беше нарушен правилникът за организация и работа на парламента. Конституционният съд обаче счита, че нарушенията на правилника на работа на НС не могат да бъдат повод взетите решения в пленарна зала да бъдат обявени за противоконституционни. Всички взети решения от депутатите днес ще останат в сила. 
 

Това каза в предаването "Денят на живо" по NOVA NEWS преподавателят по конституционно право в Софийския университет доц. Наталия Киселова, която коментира скандалите в днешното пленарно заседание и промените в Конституцията. 

 

"Явно опозицията ще се опита да прилага всякакви по-нетрадиционни методи, за да отложат промените в Конституцията. За мен те също могат да бъдат отложени за януари. Не виждам защо се бърза толкова. В момента имаме нужда от други коледни подаръци. Правомощията на прокуратурата не са ограничени с тези промени. Аз не съм привърженик на двойното гражданство като правен институт. Проблемите с двойното гражданство са два - защо за министрите няма да има уседналост, а за депутатите ще има уседналост от 18 месеца. Относно служебното правителство има възможност да изпаднем в още по-голяма криза, отколкото бяхме досега", прогнозира тя.  

 

Заедно с нея гост в студиото беше и адвокатът в Антикорупционния фонд, известен наказателен адвокат, бивш прокурор от СРП и СГП Андрей Янкулов. "За мен промените в Конституцията ще се случат до края на работната седмица, като това ще стане с или без нормални изказвания в пленарна зала. За съжаление нищо не беше направено, за да се синхронизира нашето законодателство с европейското. Прокуратурата запазва своя пълен монопол, а тя трябва да бъде контролирана контрабалансирана, което при нас го няма. За мен темата за двойното гражданство не е толкова страшно и не е чак такъв проблем", обяви той. 

 

И двамата бяха категорични, че в най-скоро време Конституцията ще бъде отворена отново, за да се поправят сега допуснатите грешки и пропуски. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 38| 8409 |18.12.2023 Даниела Късовска за интервюто на Волгин с Митрофанова: Имаше директни заплахи към България . 11| 4235 |18.12.2023 Кметът Терзиев дари първата си заплата за дете със здравословен проблем . 0| 5069 |18.12.2023 Сакраменто и Везенков излизат, за да правят баскетболни вълшебства срещу "магьосниците" . 18| 5412 |18.12.2023 Иво Инджев: Крадецът вика дръжте крадеца, варваринът нарича варвари онези, които рушаха системно монументи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads