Реклама / Ads
3| 2354 |24.06.2024 НОВИНИ

Доц. Киселова: ГЕРБ и ДПС могат да съставят правителство при малко игра с кворума

.
Източник: личен архив
Президентът дава време на партиите за разговори за сформиране на редовен кабинет. За съжаление аз не виждам ГЕРБ - СДС да демонстрира реални усилия за съставянето на редовен кабинет. Те показват такива усилия само в медиите, а не в парламента, където трябва да се случва това. 
 

ГЕРБ - СДС сигурно са поискали още време до получаването на първия мандат и днес хвърлиха нова предложение за промяна на раздаването на депутатските мандати, както е в Гърция. Според мен това е още един опит да се отвлече вниманието от най-важния въпрос - формирането на редовно правителство. Промяната на избирателната система така рязко и бързо може да доведе до много лоши последици за държавността. 

 

Това каза в предаването "Денят на живо" по NOVA NEWS преподавателят по конституционно право доц. Наталия Киселова, която коментира стартиралите днес консултации при президента. 

 

"ГЕРБ и ДПС могат да съставят правителство при малко игра с кворума, защото имат 115 народни представители. Проблемът ще е после при ключови гласувания в пленарна зала. Аз не разбирам защо Борисов настоява за правителство между първите три партии. Не разбирам как се е променила ситуацията от предишния парламент. Комуникацията между отделните парламентарни групи и изключително влошена - никоя не иска да другите, но е убедена, че ако третият мандат отиде при нея, другите трябва да я подкрепят. Лидерите на партиите трябва да седнат на една маса и да видят по кои въпроси могат да работят заедно. Трябва да започнат да се съобразяват и с другото политическо мнение. За мен лично не трябва да се бърза с даването на първия мандат. Трябва търпение и политическа култура, които се надявам нашите народни избранници да покажат, че притежават", добави доц. Киселова. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 2592 |24.06.2024 Кирил Петков: Колкото и да скача Тошко срещу мен, само по-нисък става . 1| 2262 |24.06.2024 Зеленски разпореди прочистване на украинската служба за охрана след заговори за убийства . 2| 2308 |24.06.2024 Социологът Добромир Живков: Политиката е сведена до търгашество . 7| 14208 |24.06.2024 Проф. Касчиев: Нещо се е случило в АЕЦ „Козлодуй“. Има сериозен риск за служителите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads