Реклама / Ads
1| 2449 |09.05.2024 НОВИНИ

Доц. Миланов: Политикът с беден речник се скрива зад готовите формули, зад клишетата

.
Проф. Любомир Стойков, Пепи Димитрова и доц. Владислав Миланов
Очакваме вяла, апатична и беззъба предизборна кампания. Обществената енергия и внимание са изчерпаем ресурс и политиците ни го изчерпаха до нулата.
 

Политическите централи ще се концентрират повече върху организацията на политическия процес, отколкото върху политическите послания. Това заяви пиар експертът Пепи Димитрова в ефира на бТВ.

 

„През последните два месеца гледахме непосготвени опорки и спонтанни речи на политиците. Нямаме професионално обучени политици”, категорична е Димитрова.

 

А проф. Любомир Стойков, експерт по имидж и политическа комуникация, обясни как ще подходят формациите за изборите на европейските избори. „Техният комуникационен и стратегически фокус на политическата комуникация пада върху две основни цели: от една страна да бъдат мобилизирани и отново включени в изборния процес тези, които са се отказали да гласуват, които вече нямат вяра и мотивация да се явят на изборите, а от друга страна – това са тези, които за пръв път ще гласуват, тоест новото поколение“, каза проф. Стойков.

 

Според него не трябва да се подценява ролята на комуникационните специалисти и пиарите.

 

Езиковедът доц. Владислав Миланов заяви: „Защо през политическата реч думите изгубиха смисъл? Повече от 20 години говорим за неуместни клишета, речева агресия. Големият проблем е тази пропаст между думите и това, което стои зад тях. Изморихме се да превеждаме политиците от български език на български език.”

 

„Една от тенденциите е речевата агресия. Това изследваме и със студентите ми. Само от последните 3 – 4 месеца имаме материал за поне 2 дисертации. Когато направим научно изследване ние очертаваме тази езикова безпомощност. Политиците ни превърнаха говоренето в професия. Очакват някой да им подготви речта, да им напише думите и тогава чуваме думи, които може да са подредени добре, но с нулева съдържателност“, каза още доц. Миланов.

 

„Политикът с беден речник се скрива зад готовите формули, зад клишетата. Тогава започваме да слушаме как всичко е приоритет, каква е визията, а в същото време хората виждат, че това всъщност не е приоритет и визия няма. Виждат разминаването между това, което са чули в студията, и това което виждат на практика“, обясни доц. Миланов.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2702 |09.05.2024 НСИ: Населението на столицата достига 1 196 806 души . 0| 2446 |09.05.2024 В Деня на Европа Радев и Йотова поднесоха цветя пред Паметника на Незнайния воин . 9| 6515 |09.05.2024 Анализаторът Василена Доткова: Фалшиви новини плашат с глад при влизане в еврозоната . 28| 56091 |09.05.2024 Проф. Евелина Келбечева за ФрогНюз на 9 май: Изкривяването на хронологията на Втората световна война е част от възродената пропаганда на Путин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads