Реклама / Ads
3| 5540 |05.08.2024 НОВИНИ

Психологът д-р Пламен Димитров: У нас от десетилетия се внушава културата на егоизма, което води до обществена фрагментация

.
Психологът д-р Пламен Димитров Източник: Стопкадър: NOVA NEWS
"В театъра на политиката, манталитетът не се променя. Това е и въпрос на политическа култура в съответните политически структури. Избирателят е в ролята на „храбрия шивач” – седем пъти ще мери, преди да избере. Добре е политиците да се школуват и терапевтират."
 

Това мнение изрази в ефира на NOVA NEWS психологът д-р Пламен Димитров.

 

Според пиар експерта Пепи Димитрова от 2020 г. насам враждебността, която подклажда поларизацията в обществата, е проблем не само в България, но и на глобално ниво. 





"Ако в продължение на 3-4 години политиците са генерирали успеха си, какъвто и да е той, то как да очакваме от тези хора да обърнат това мислене и говорене на враждебност, което вече е техният установен модел. По-важният въпрос е какво трябва да направят, за да могат да се договорят, но дали искат да се договорят. Този театър, който наблюдаваме, изглежда като някаква сценография, в която всеки изиграва неговата роля, с крайната цел да се измъкне от това да управлява”, смята тя.

 

Д-р Димитров бе категоричен, че гражданското общество е това, което създава диалог. „То дава напомняния за приоритетите, които се очакват от ключовите социални групи. Много от тях имат нерешавани с години проблеми. Диалогът е това, което ще възстанови инструментите за многопартийно свикване с приоритети дадени от обществото. Къде са срещите с обществото”, посочи специалистът.





Психологът подчерта, че в българското общество от десетилетия се внушава културата на „егоизма”, като това води до фрагментация на обществото. „Хора, които трябва да се съюзяват, не го постигат, защото доверието е на най-ниска точка”, поясни експертът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 3483 |05.08.2024 Проф. Николай Слатински: Руските демократи са демократи, но не съвсем! Те са част от проблема на Русия . 1| 2996 |05.08.2024 Командващият украинските ВВС: Ликвидирахме всички 24 дрона, които окупаторите изстреляха тази нощ . 2| 2312 |05.08.2024 Важно за шофьорите: Дават повече време за колите да покрият нормите за вредни емисии . 1| 2248 |05.08.2024 Нетаняху е решил да не предприема действия за нормализиране на отношенията със Саудитска Арабия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads