Реклама / Ads
6| 4716 |30.05.2019 НОВИНИ

Доц. Б. Попиванов: Оставката на ЦЦ - епизод от сериала “Гущерът си къса опашката“.

.
Доц. Борис Попиванов
“Моето обяснение е, че след успеха на изборите за Европейски парламент, лидерът на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов е преценил, че сега е най-подходящото време. Сега неговите опоненти се намират в най-слабата си възможна форма, за да може да продължи напред без Цветанов и да развие този нов сюжет, който се превръща в централен за него.”
 

Това каза пред БНР доц. Борис Попиванов, преподавател по политология в СУ “Св. Кл. Охридски“, в коментар за оттеглянето на Цветан Цветанов от всички политически постове в ГЕРБ.


Това е сюжетът с прочистването на редиците на партията и с овладяването ѝ от самия Борисов. В крайна сметка тук наблюдаваме епизод от сериала “Гущерът си къса опашката“, допълни той.

 

Попиванов коментира и това дали само “Апартаменгейт“ е в основата на оставката на Цветанов: “Според мен не само апартаментите бяха повод. Те бяха онази искра, която подпали бурето на общественото недоволство, конкретно по адрес на Цветан Цветанов, но всъщност от повече от година ние можем да наблюдаваме как в ГЕРБ разминаванията между Борисов и Цветанов имат нееднократни проявления“.

 

Кой ще замени Цветан Цветанов: “Това не е формален въпрос - кой ще бъде началник на предизборния щаб на партията, а е и съдържателен. Защото ние бяхме свикнали с идеята, че Цветанов е онзи, който печели изборите на ГЕРБ, че той е основният организатор, че той е фигурата, която разполага с ресурсите“.

 

Борис Попиванов коментира още: “В началото на предизборната кампания Борисов направи един много категоричен жест – създаде един председателски предизборен щаб на коалицията ГЕРБ-СДС, който постави в подчинено положение щаба на Цветанов, което показа, че вече Борисов смята да бъде фигурата, която пред публиката, структурите и хората от ГЕРБ ще олицетворява организационната работа“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 7276 |30.05.2019 Симов: Оставката на Цветанов е замазване на следи . 32| 9729 |30.05.2019 Вижте думите на Цветанов след оставката . 9| 5339 |29.05.2019 БСП: Искаме оставката на Горанов . 5| 4666 |29.05.2019 Кристиан Вигенин: Не приемам оставката на Корнелия Нинова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads