Реклама / Ads
9| 5283 |02.05.2011 НОВИНИ

Доц. М. Симеонова: Не съм в никакъв комитет за А. Петров!

.
доц. Мария Симеонова
Скандал забърка екипа на Алексей Петров още с първото си съобщение до медиите. Обявената за член на инициативния комитет по издигане кандидатурата на Трактора за президент доц. Мария Симеонова отказа да припознае считания за „Октопода” за свой патрон.
 

„Станала е нелепа грешка с името ми. Никога не съм познавала лицето Алексей Петров и нямам нищо общо с какъвто и да било инициативен комитет по издигане кандидатурата му за президент!” Това заяви пред Frognews.bg доц. Мария Симеонова от Медицинския институт в Плевен. Тя била шокирана, когато я потърсили от местен вестник да коментира предизборната кампания на Трактора. Д-р Симеонова, която е известен специалист по медицинска генетика, била в командировка в чужбина, когато инициативния комитет, начело с проф. Милен Семков разпратил съобщение до медиите, в което за първи път разкрива „мистериозната дама” в предизборния екип на обвинения за множество престъпления Петров.

„Шокирана съм, нямам отношение към политиката и не бих участвала в никакви подобни формирования. Убедена съм, че става въпрос за ужасна грешка, защото не мога да допусна, че е възможно някой да злоупотреби чак в такава степен с името ми. Публикуваните в някои медии данни за професионалното ми развитие очевидно са взети от официалния сайт на Медицинския институт в Плевен, където работя от години”, допълни доц. Симеонова. Тя повтори няколко пъти, че нито е чувала за Съюза за стопанска инициатива, не е негов заместник, нито някога някой е разговарял с нея за участие в комитета „Единение и екипност”.

Преди два месеца като инициатор за сформирането на екип около обслужването на Трактора като кандидат президент се самообяви проф. Милен Семков. Тогава той хвърли бомбата, че до Петров щяло да има и дама, много важен негов помощник, но не пожела да я назове, „за да не бъде подложена на репресии”. На 1 май обаче Семков вдигна завесата и обяви името на доц. д-р Мария Симеонова. Медиите веднага тиражираха, че става дума за известния спец по генетика. Мистерията обаче се задълбочи, след като д-р Симеонова опроверга категорично информацията.

Странно защо Семков и Петров не реагираха на очевидната нелепост и не уточниха за кой всъщност става дума. Толкова ли не държат на своята избраница, която вероятно носи същото име, та не поправят грешката?
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 4608 |19.10.2010 Хелзинският комитет заклейми атаките на Цветанов към съда . 24| 5056 |05.08.2010 Граждански комитет ще брани Трактора . 50| 6430 |13.05.2010 С. Дянков: 8 000 учени - никакъв продукт . 1| 4864 |17.08.2009 Създават комитет срещу злоупотреби с лекарства

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads