Реклама / Ads
27| 4991 |13.04.2010 НОВИНИ

ДПС: ГЕРБ се провали, поемаме ръката на БСП

.
Лютви Местан
Правителството незабавно да предложи на парламента адекватна антикризисна програма, която да бъде съзвучна със Стратегия "Европа 2020". За това настояват от ДПС. На пресконференция днес хората на Доган коментираха едни от най-актуалните теми в държавата.
 

Грамадна манипулация нарече Лютви Местан твърдението, че причина за дефицита у нас са необезпечените договори на тройната коалиция от 2009-та, 2008-а година. А защо не се върнат и до 8-ми век, посочи иронично Местан. В тази теза би имало нещо вярно, ако новите управляващи бяха платили каквото и да е, но по тези договори плащания няма, а дефицитът само за януари и февруари е 1 млрд. 400 млн. лв., добави той. "Както ви е известно няма как да се трупа дефицит от неплатени разходи, явно е, че те са били извършени за друго, ние не знаем за какво точно. Затова е изключително важно най-сетне в българския парламент да бъде представена цялата картина за социално-икономическото положение на страната", заяви депутатът от ДПС.

Депутатът Лютви Местан, обяви, че до края на месец март трабва да се вземе решение за размера на премиите на тютюнопроизводителите. Той е категоричен, че те не бива да бъдат по-ниски, отколкото през миналата година. Депутатите на Доган заявиха, че трябва да има разбиране към проблемите на електората им, тъй като тютюнопроизводителите са вече "ударени" от високите осигуровки, а трябва да плащат и данък върху реализираната си продукция.

ДПС обявиха още, че не могат да подкрепят кандидатурата на новия здравен министър, защото не става дума за политика, а за механична смяна на лица. ДПС констатира още, че за първи път БСП признава открито, че няма адекватна политика в районите със смесено население. Мнението си червените дадоха вчера по време на изнесено заседание на партията си в Кърджали. Партията на Сокола потвърди, че са отворени за партньорство с хората на Станишев. Ако бъдат поканени, те ще участват в такива съвместни разговори.

Оценката на ръководството на ДПС е, че българското правителство се е провалило в две свои фундаментални прогнози. Първо, началото на пролетната сесия на НС е трябвало да съвпадне с началото на края на кризата и към края на тази сесия на парламента е трябвало да бъдем малко по-близо до еврозоната. "Нито се вижда края на кризата, а що се отнася до ЕРМ-2 самият премиер каза, че България се отказва да постави въпроса за включването в този механизъм на ЕС", атакува Местан. Според тях това означавало провалено управление.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 5460 |12.04.2010 С кадрите на БСП и ДПС ГЕРБ затъва в кризата . 26| 5377 |12.04.2010 Костов: Без реформи различията между ДСБ и ГЕРБ стават явни . 88| 7451 |11.04.2010 Ив. Костов: Мерките на ГЕРБ са несериозни . 14| 4613 |07.04.2010 Яне Янев се жалва от ГЕРБ в САЩ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads