Реклама / Ads
29| 6205 |31.10.2013 НОВИНИ

ДПС искат комисия срещу "калинки"

.
Четин Казак, ДПС Източник: Булфото
„Калинката”, станала символ на управлението на ГЕРБ, мотивира ДПС да създаде анкетна комисия за „грубото партизирано кадруване в държавната администрация” по време на предишния кабинет.
 

Депутати от ДПС поискаха създаването на Временна анкетна комисия, която трябва да установи т.нар "политическо къдруване" по време на предишния кабинет.

„Заобикалянето на Закона за държавния служител стана ежедневие. Винаги при едно управление е имало политически елемент в назначенията, за съжаление при ГЕРБ мащабите бяха големи", каза депутатът от ДПС Четин Казак. По негови думи по време на управлението на ГЕРБ масово са се назначавали хора с фалшиви дипломи.

От ДПС са на мнение, че специалната комисия ще може да систематизира всички случаи, прераснали в публични скандали през последните няколко години. „Всички усилия, полагани 20 години за независима, деполитизирана администрация, бяха потъпкани", подчерта народният представител от формацията на Лютви Местан.

Последва отговор на депутата от ГЕРБ Цвета Караянчева, която изтъкна, като неслучаен фактът, че Делян Пеевски е патерица на олигархията". „Щастлива съм, че се създава тази комисия, защото това е вашата комисия за изминалите 5 месеца и ние там трябва да разгледаме нещата. Направихте толкова простотии, че не можем да ви стигнем".

Караянчева на свой ред нападна управляващите за "отстрелването" на директори, назначени от ГЕРБ, които "не искали да изпълняват политическите поръчки точно на тези партии, говорещи за партизиране".

"Броени дни след встъпването на кабинета "Орешарски" всички тези директори в цялата страна започнаха да получават телефонни обаждания - груб психологически тормоз с въпрос: кога ще си подадете оставката, ние ще ви уволним дисциплинарно. Така не се играе с човешки съдби, колеги, защото тези хора не са бактерии, които вие да унищожите, за да раздавате държавната баница и държавните служби", изтъкна тя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5245 |31.10.2013 Майките искат по 51 лв. за дете . 9| 5761 |29.10.2013 ГЕРБ застава твърдо зад Комисията по досиетата . 8| 6032 |17.10.2013 Чирпанлиев: 80% от бежанците не искат да остават в България . 12| 5460 |17.10.2013 Комисията "Сидеров" ще разследва Плевнелиев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads