Реклама / Ads
0| 4668 |19.10.2018 НОВИНИ

ДПС подкрепя вота, ГЕРБ не може да се справи с проблемите в здравеопазването

.
ДПС подкрепя вота на недоверие, внесен от БСП, защото не вярва, че ГЕРБ и управляващите са способни да предприемат стъпки за промяна на порочната система в здравеопазването. Това заяви зам.-шефката на парламента от ДПС Нигяр Джафер по време на дебатите за вота.
 

Явно ще говорим намерение и покаяние, но дали ще говорим за изхода от тази ситуация, попита тя. И обясни, че ДПС подкрепя вота "заради безвремието в здравеопазването; заради срива на доверие в лекарите; заради индикаторите - България е с най-висока смъртност в ЕС, най-кратка продължителност на живот, с трайно над средните нива на детска смъртност; заради фалита на лечебните заведения, който ще доведе концентриране на здравеопазването в няколко големи града, а 1/3 от хората няма да имат достъп."

 

Ще подкрепим вота, защото е здравеопазване постфактум, най-много да решим проблема на съдебните медици, допълни Джафер. Имаме еврокомисар по дигитализацията, но не и електронно здравеопазване, критикува тя.

 

Сектори като здравеопазването трябва да имат надпартиен консенсус, но има нещо изначално грешно в разбирането ви как да се постигне той, критикува депутатката от ДПС управляващите. Нямате смелост да назовете истинските представители на статуквото, срещу което ще се борите, обърна се тя към здравния министър Кирил Ананиев, който и в пленарната зала. И напомни за мораториума върху новите лекарства - как управляващите 6 пъти са гласували "против", а на 7-ия, след декрет на премиера, си обявиха за отпадането му.

 

С фалшив диалог и с фалшиви герои, които предизвикват медийни скандали, няма да се стигне до изход, допълни Джафер. "Освобождаването на Глинка Комитов, Николай Петров бяха прекрасни поводи за вот. Не опозицията и статуквото, а вие - ГЕРБ, сътвориха тези скандали", допълни тя. Според нея 10 г. са достатъчно време, за да бъдат коригирани проблемите, ако от ГЕРБ са ги видели.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3541 |15.10.2018 Коалиционният съвет на ГЕРБ и ”Обединени патриоти” не се състоя . 3| 4996 |12.10.2018 Калин Василев е новия депутат от ГЕРБ на мястото на Николай Нанков . 0| 3617 |10.10.2018 Музиканти от БНР ще подкрепят протеста на майките днес . 0| 3833 |08.10.2018 Иван Таков: Време е ГЕРБ да си сменят слогана с ”Градим скъпо и некачествено”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads