Реклама / Ads
5| 7380 |30.12.2015 НОВИНИ

ДПС: Турски дипломати плашеха ръководни кадри в партията

.
Според съпредседателите на ДПС в словото на Доган никога не е ставало въпрос за избор между Турция и Русия. Капката, която преляла чашата за изгонването на Лютви Местан било посещението му в турското посолство и заплахите, които ръководните кадри в партията получавали от служители на дипломатически представителства на Турция.
 
На пресконференция ръководството на Движението обяви, че словото на Ахмед Доган на новогодишния купон е било подменено като послание, а върху активистите на партията е оказван натиск.

"Афишираният от някои среди алтернативен избор Русия или Турция е манипулативна подмяна на основния политически смисъл на посланието. Защото именно поставянето на подобен избор води до разделяне, противопоставяне и конфронтация и всички рискове, които следват от това за Балканите," пишат те в позицията си.
В позицията им се посочва още, че след "знаковото слово" на Доган - ключово послание към политическото ръководство на ДПС за гарантиране и запазване на политическата стабилност в региона и сигурността на България, всяко тяхно действие и решение цели връщане на нещата в хода на политическата нормалност. "Категоричният ни избор е за мира, стабилността и сигурността, а не на дестабилизацията и конфронтацията. Защото етно-религиозните малцинства на Балканите биха били сигурните жертви на такъв избор," пише още в позицията.

От ръководството заявяват, че ДПС ще продължава своите стратегически партньорства с Турция и другите страни от региона в дух на запазване и развиване на евроатлантическите ни и европейски ценности.

 Бившият вече лидер на ДПС Лютви Местан беше изключен от партията навръх Бъдни вечер, след като Централния съвет на партията се събра на извънредно заседание.

Тя цитира думите на почетния председател на партията Ахмед Доган, който заявил: „такава ще бъде съдбата на всеки, който се изправя срещу националните интереси на България”.

 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 4877 |28.12.2015 "Възраждане": Отзовете турските дипломати или оставка! . 10| 4642 |26.12.2015 Местан с турския посланик и консули в Могиляне . 18| 5501 |25.12.2015 Каракачанов: Турският външен министър, който ще идва у нас, не е поканен от нито една институция . 47| 15020 |24.12.2015 Енчев: Санкции за турския посланик!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads