Реклама / Ads
0| 2718 |03.08.2022 НОВИНИ

Дрогиран шофьор заплаши полицаи с репликата: ”Ще се самоубия”

.
Източник: архив
49-годишният шофьор, който вчера следобед вилня в двора на КАТ-Пловдив, се оказва абсолютен „рекордьор“ по нарушения на пътния закон, десетки глоби, актове и фишове, както и с присъди за шофиране след алкохол, съобщи районият прокурор Атанас Илиев.
 

 При последния екшън, който мъжът сътвори, той е бил дрогиран, с отнета книжка и в процедура на изпитателен срок по условна присъда  за шофиране  след употреба на алкохол, уточни БНР.

 

За 21 години „шофьорски стаж“  нарушителят има над 100 фиша и актове, като е стар познайник на пътните полицаи буквално в цялата страна. Той е и без постоянно местожителство, сменял е адреси в много градове, а за последно се е установил в Пловдив,  допълни шефът на КАТ – Пловдив главен инспектор Йордан Милушев.  

 

Във вторник към обед, мъжът отишъл в КАТ за пререгистрация на колата си, понеже на 1 януари за пореден път са му били свалени номерата и отнета книжката, след като е заловен да кара пил. На служителите обаче направило остро впечатление неговото явно неадекватно поведение и полицаите бързо, но дискретно съставили план да го задържат. Осигурили му специален коридор към изхода, но на излизане шофьорът бил спрян. 

 

Тогава мъжът паникьосан опитал да се измъкне с пълна газ. Тъй като трасето навреме било блокирано с патрулка, той опитал да премине през бетоновите заграждения, където обаче се блъснал и заседнал. Тогава се заключил в колата и започнал да крещи и заплашва че ще се самоубие. В този момент един от полицаите успял да счупи страничното стъкло, отключил колата и измъкнал дрогирания шофьор. 

 

Той вече е с мярка за задържане от 72 часа, след което ще се поиска от съда постоянно задържане под стража, заради обстоятелствата, определящи го като доказан рецидивист, обясни прокурорът Атанас Илиев. По думите му има основания за повдигането на поне три обвинения и вероятно още едно – за оказаната яростна съпротива. 

 

Възможното наказание по тези обвинения е до три години лишаване от свобода, към което ще се добавят още шест месеца от сегашната му условна присъда, чийто изпитателен срок мъжът за пореден път е нарушил, добави прокурорът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2852 |02.08.2022 Шофьор опита да пробута 200 лева на катаджия, задържаха го . 0| 2581 |27.07.2022 Дрогиран убил 61-годишния мъж край Мизия при спор за пари . 0| 2728 |27.07.2022 КАТ хвана 32-ма шофьори, употребили наркотици за денонощие . 0| 2867 |26.07.2022 Пет години затвор за дрогиран и пиян шофьор без книжка, блъснал полицай

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads