Реклама / Ads
1| 4277 |05.12.2023 НОВИНИ

Дронове и снайперисти ще пазят Ердоган в Гърция

.
Реджеп Ердоган
Супер сериозни мерки за сигурност предприеха гръцките власти във връзка с посещението на турския президент Ердоган. Ще бъдат вдигнати военни дронове, снайперисти ще са ангажирани, както и близо 3500 полицаи, които трябва да осигурят безопасността на Ердоган. Посещението е планирано за четвъртък (7 декември) за среща на Висшия съвет за сътрудничество между Гърция и Турция, съобщи гръцкият новинарски сайт „Нафтемборики“, цитиран от БТА.
 


В плана на гръцката полиция се предвижда да бъде включено и въздушно наблюдение с хеликоптер на службите на реда, докато дронове ще предоставят изображение на живо в оперативния център на главната полицейска дирекция в Атика.


Полицейски сили ще бъдат мобилизирани по централните пътища на Атина, откъдето ще премине кортежът на Ердоган, а снайперисти ще бъдат разположени по високи сгради.


Мерките за сигурност, които ще превърнат гръцката столица в „крепост“, както посочва изданието, ще бъдат повишени и на международното летище „Елефтериос Венизелос“ по време на пристигането на турския президент.


Заради визитата ще бъде временно спряно движението на превозни средства в центъра на гръцката столица.


Според гръцката национална телевизия ЕРТ мерките са взети на база предишното посещение на турския президент в Атина пред 6 години.


На 7 декември в Атина за първи път от няколко години ще заседава Висшият съвет за сътрудничество между Гърция и Турция. Той ще бъде председателстван от гръцкия министър-председател Мицотакис и турския президент Реджеп Тайип Ердоган.


Според турски дипломатически източници турският президент ще бъде придружен от седем министри и главния съветник на Ердоган Акиф Чагатай Кълъч, посочва ЕРТ.


От гръцка страна, освен Мицотакис, в разговорите ще участват министрите на външните работи, на отбраната, на икономиката, на образованието, на миграцията, на защитата на гражданина, на културата и туризма.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4104 |05.12.2023 Променят помощите за някои пенсионери - военни, военноинвалиди, участници в мисии . 8| 6707 |05.12.2023 Асен Василев за продажбата на "Лукойл": Радвам се, че потвърдиха нашата информация, няма да има криза за горива . 2| 3846 |05.12.2023 Мартин Димитров, ПП-ДБ: Дефицитът трябва да бъде в контролируеми граници . 9| 7079 |05.12.2023 "Лукойл" обмисля продажба на активите си в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads