Реклама / Ads
76| 5938 |20.03.2021 НОВИНИ

”Дружбата си е дружба но...” отсече Борисов и после благодари на Гешев след шпионския скандал

.
Продължава предизборната обиколка на премиера Борисов в Североизточна България. Тя минава, разбира се, по линията “Работа, работа, работа”, какъвто е лозунгът на ГЕРБ. Борисов винаги намира някакъв начин да засегне темата “Радев е лош”, да похвали кабинета, да отбележи постигнатата диверсификация и прочее постижения.
 

Благодарности към Гешев


“Има едно радио “Мълчание” от другите институции в България. А доста президенти се изказаха вече…”, поде Борисов, но не довърши мисълта си. 


Стана ясно обаче за какво става въпрос - задействаният в четвъртък код “Тайфун”, акцията без аналог по залавянето на шестима шпиони в полза на руси и към момента липсващата позиция от Президентството. Не е ясно обаче кои са тези “доста президенти”, които са се изказали. Към момента официална позиция има от Държавния департамент на САЩ и неговият говорител Нед Праъс, който посочи: 


“Внимателно следим разследването по обвиненията в шпионаж в полза на Русия. Съединените щати подкрепят силно суверенитета на България и застават на страната на българите срещу тези зловредни действия на нейна територия", допълни още Прайс.


“В условията на усложняване на международната обстановка са очевидни "непрестанни" опити да се забие клин в руско-българския диалог и за пореден път да се демонизира нашата страна”, посочиха от посолството на Москва в България и заявиха, че разследването все още не е завършило. 


Но да се върнем към благодарностите


“Не мога да не благодаря на главния прокурор и личната му ангажираност, защото това е сложна материя. За пореден път се налага и да се обявяват за нежелани руски дипломати. С вчерашната операция отново се обръщам към техните ръководители да спрат да шпионстват в България. Дружбата си е дружба, но да се шпионства за нашата евроатлантическа, стопроцентова подкрепа... Ние доказахме, че сме сериозни хора”, обясни премиерът и допълни: 


По същия начин България щяла да продължи твърдо и методично да отстоява националната си сигурност. Точно тук се прокрадна и темата със 100-процентовата диверсификация на газа, която обаче според мнозина е просто на думи. 


“Дружбата си е дружба, но нашето партньорство (евроатлантическо и натовско, бел.ред.) е незаобиколим фактор”, посочи Борисов.


“Работа, работа, работа... показваш направеното! Километри магистрали. Така че съм убеден в разума на българите. Като гледам дебатите, то действително е забавно и смешно... Толкова липса на какъвто и да е опит, експертен потенциал... Лесно им е - говорят си, но не разбират. А предстои план за възстановяване - 50 милиарда грант”, поде премиерът малко по-късно пък допълни: Каквото си изберат българите, това щяло да е. 


"Като си избереш световния шампион по фалиране на банки не може да очакваш друго, освен да фалират още една!”, отсече Борисов, но се усети, че малко сгафи и това никак не приляга на една от големите опорки - благодарение на усилията на кабинета в България вече няма да могат да се фалират банки. Защо? Защото страната ни била в Европейския банков съюз. Затова и Борисов се поправи: 


“То не може всъщност, защото сме в европейския банков съюз. Световният рекорд все пак обаче се държи от българин".




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 4185 |15.03.2021 СЗО отсече: Страните да продължат ваксинирането с AstraZeneca . 0| 2960 |17.02.2021 ”Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в част от жк. „Дружба“ 2 и кв. „Христо Ботев“ . 2| 4729 |07.02.2021 Откриха труп на мъж в езерото в столичния кв. ”Дружба” . 0| 2945 |01.02.2021 „Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в част от жк. „Дружба“ 2 и с. Железница

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads