Реклама / Ads
0| 2267 |18.06.2024 НОВИНИ

С два мача завършва първият кръг на груповата фаза на Евро 2024

.
Източник: БГНЕС
С два мача във вторник, 18 юни, завършва първият кръг на груповата фаза на Европейското първенство по футбол в Германия.
 

Ще се изиграят първите двубои в последната група D на шампионата. От 19:00 часа българско време Турция се изправя срещу дебютанта на голям форум Грузия, а от 22:00 е срещата между Португалия и Чехия.

 

Европейските шампиони от 2016 Португалия са един от водещите фаворити за нов триумф в надпреварата. Избраниците на Роберто Мартинес са водени от 39-годишната легенда Кристиано Роналдо, който ще участва на шестите си еврофинали. „Мореплавателите“ се справиха с разочарованието от финала през 2004, когато отстъпиха на Гърция, с победа над Франция в спора за трофея преди осем години. Сега тимът на Мартинес разполага не само с Роналдо, но и с други оръжия, които могат да го отведат до трофея. В състава личат имената на Бруно Фернандеш, Бернардо Силва, Рафаел Леао, Диого Жота и Гонсало Рамош.





Срещу себе си в Лайпциг португалците ще имат един състав на Чехия, който се очаква да се бори за второто място. Бивш победител в надпреварата от 1976 и финалист от 1996, чешкият състав е предвождан от капитана Томаш Соучек, който се подвизава в английския Уест Хем. В атака пък е дуото от шампиона на Байер Леверкузен Адам Хложек и Патрик Шик.

 

В ранния двубой един срещу друг ще се изправят Турция и Грузия, а арена на сблъсъка им ще бъде „Сигнал Идуна Парк“ в Дортмунд. Южните ни съседи са предвождани от селекционера Винченцо Монтела, като в тима фигурират играчи като Хакан Чалханоглу, Арда Гюлер и Кенан Йълдъз. Монтела и компания обаче ще трябва да се справят и с някои ключови липси в лицето на Чаглар Союнджю, Енес Юнал и Озан Кабак.





Грузинците от своя страна ще дебютират за първи път на голям форум, след като разплакаха Гърция след изпълнение на дузпи. Селекцията на Вили Саньол е готова да изненада всеки, който я подцени, а в редиците на отбора е 23-годишният офанзивен футболист на Наполи Хвича Кварацхелия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 2392 |18.06.2024 Лидерите на ЕС не успяха да подкрепят Фон дер Лайен за още един мандат като председател на ЕК . 0| 2291 |18.06.2024 Хиляди излязоха по улиците на Йерусалим с призив за оставка на правителството на Нетаняху . 0| 2306 |18.06.2024 Сеизмолог: Вероятно ще има по-слаби вторични земетресения след труса от 4,3 по Рихтер в Пловдивско . 0| 2281 |18.06.2024 Слънчево време, температурите скачат до 37°

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads