Реклама / Ads
0| 4585 |21.08.2015 НОВИНИ

Двама загинаха при автомобилна гонка

.
Нова автомобилна гонка доведе до смъртта на двама души, предаде кореспондент на bTV. Тази сутрин на пътя към Лом в село Сталийска махала е станала тежка катастрофа. Двама са загинали, а трети е тежко ранен.
 

 Според очевидци катастрофата е станала при гонка между две коли. Според показания на свидетели , участниците са били предупреждавани от местната власт да преустановят редовните си състезания с автомобили.

 

И друга трагедия на пътя. Гръцка гражданка загина при катастрофа близо до село Ягода до Стара загора, съобщиха от полицията в града.

 

Трагедията се разиграла снощи около 20,30 часа по пътя от Стара Загора за Казанлък, малко преди село Ягода. Поради движеине с несъобразена скорост по мокра настилка 47-годишен гръцки гражданин загубил управлението на лек автомобил ”Фолксваген Голф”. Колата излязла вдясно от пътя, блъснала се в метална предпазна ограда, завъртяла се и се блъснала и в предпазната ограда в ляво от пътя.

 

В резултат на удара, возещата се на предна дясна седалка 51-годишна жена изхвърчала през стъклото на дясната врата на автомобила, паднала в лентата за насрещно движение и починала на място.

 

Водачът на автомобила е откаран и настанен за лечение в УМБАЛ „Проф.Киркович” в Стара Загора, без опасност за живота. МВР няма да щади сили в борбата с нарушенията по пътищата. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Румяна Бъчварова. Една от мерките, които се обсъждат е криминализирането на гонките. Това обаче далеч не е сигурно.

 

Всяка една дирекция ще има свои собствени мерки, тъй като на всяко място има различен вид пътни произшествия, квалифицирани по различен начин.

 

Една от най-важните мерки е, че КАТ и патрулките излизат от храстите и влизат по пътните артерии, където ще спират на място нарушители, ще ги извеждат от движението и ще ги глобяват на място.

 

„Наши служители с коли ще могат да извеждат нарушителите от движението и да ги санкционират на място. Особено внимание насочваме към проверките за алкохол и правоспособност на шофьорите”, заяви министър Бъчварова.  Тя обясни, че ще има съвместни екипи с ДАИ..

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6210 |20.08.2015 Бурите и мълниите в Пловдив убиха двама мъже . 2| 4719 |20.08.2015 Два самолета се сблъскаха във въздуха, 7-мина загинаха . 0| 4128 |18.08.2015 Още двама са заразени от бруцелоза в Рила . 0| 4748 |18.08.2015 Двама пребиха и обраха железничар

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads