Реклама / Ads
0| 2871 |03.05.2022 НОВИНИ

Две жени загинаха при въздушен удар по „Азовстал“

.
Източник: t.me/polkazov
В резултат на нощен въздушен удар срещу завод „Азовстал“ в Мариупол загинаха 2 цивилни жени. Това съобщи командирът на 12-а оперативна бригада на Националната гвардейска част Денис Шлега в ефира на информационния телемарафон.
 

 „В момента ситуацията в „Азовстал“ е много сложна, цяла нощ оръдие артилерия, морска артилерия и самолети удряха завода. Трябва да съобщя тъжната новина – при масиран въздушен удар в един от бункерите загинаха 2 цивилни жени. Сутринта противникът се опитва да щурмува завода с бронирана техника. Нашите войници смело отблъскват всички атаки“, каза той.

 

Шлега уточни, че болницата в завода е пострадала от бомбардировките и работата й е била значително затруднена.

 

„Няма достатъчно лекарства, няма достатъчно материали, опериращи устройства, така че лекарите, които извършват операции, са в много тежки условия. В завода има около 500 ранени, без храна и подходяща медицинска помощ е невъзможно да се излекува. Има много неприятни случаи на хора, които умират от неадекватна медицинска помощ“, каза командирът на бригадата.

 

По думите му сега в завода има около 200 цивилни, 20 от които са деца и затова е необходимо да се засили темпът на евакуация.

 

На 1 май започна евакуацията на цивилни от мариуполския завод „Азовстал“. В същия ден президентът Владимир Зеленски обяви, че около 100 души са заминали за Запорожие.

 

Според кмета на Мариупол Вадим Бойченко на 2 май над 100 цивилни са били изведени от бомбоубежища на територията на Азовстал.

 

Вицепремиерът и министър на реинтеграцията на временно окупираните територии на Украйна Ирина Верещук каза на 2 май, че ситуацията в „Азовстал“ е придобила признаци на истинска хуманитарна катастрофа.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2985 |03.05.2022 Загинаха двама работници след инцидент в помпена станция в Долна Оряховица . 0| 2964 |03.05.2022 Икономов, ПП: Към предложението си за Украйна ще добавим „военно-техническа“ помощ . 0| 5538 |01.05.2022 УНИАН: Шефът на Генщаба на руските въоръжени сили е ранен край Изюм . 0| 17542 |30.04.2022 Татяна Дончева: Външният ни министър - една мяукаща женица. Изцепките на властта са белег за нестабилност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads