Реклама / Ads
0| 4146 |26.12.2018 НОВИНИ

Движението по основните пътища се нормализира

.
Трето денонощие на територията на страната няма загинали в пътни инциденти, съобщиха от пътната полиция. Източник: БГНЕС
Патрули на „Пътна полиция“ подпомагат движението. Органите на реда настояват шофьорите да не използват аварийните ленти по автомагистралите.
 

В последния от празничните дни движението по основните пътни артерии в цялата страна се осъществява нормално, заяви инспектор Петър Соколов от Пътна полиция. Той увери, че вече се нормализира и ситуацията на автомагистрала "Хемус", където в следобедните часове имаше няколкокилометрова "тапа" от автомобили, съобщава БНР.


С цел намаляване на престоя в тунелите на магистрала „Хемус“ е организирано изкуствено забавяне на трафика преди 42 км, в посока София. От „Пътна полиция“ напомнят, че в участъка 38-36 км има стеснение поради ремонт на виадуктите. Движението се извършва двупосочно в платното посока Варна. На 33 км, в тунел „Витиня“ в посока Варна, движението отново е двупосочно. Патрули на „Пътна полиция“ подпомагат движението и призовават водачите при възможност да използват обходен маршрут по стария път от Ботевград за Витиня.


Умоляват се гражданите, тръгнали на път, да бъдат внимателни, толерантни и търпеливи. Водачите стриктно да спазват временната организация и указанията на органите на реда.


По-слабо е натоварено движението по автомагистрала "Тракия" и Цариградско шосе, както и в района на Владая и пътя Перник-Кулата.


Трето денонощие на територията на страната няма загинали в пътни инциденти, съобщиха от пътната полиция.


До 20 часа днес се ограничава движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища, съобщиха от агенция „Пътна инфраструктура“. Целта е повишаване на безопасността и увеличаване на пропускателната способност по пътищата в края на петте почивни дни за Коледа. Забраната не важи за превозващите бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

 

Шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания и да спазват въведените ограничения и пътната сигнализация, призовават от АПИ.

 

От агенция „Пътна инфраструктура“ настояват шофьорите да не използват аварийните ленти по автомагистралите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5317 |26.12.2018 Кабинетът решава за кои пътища ще трябва винетка . 0| 3985 |26.12.2018 Движението на камионите над 12 тона е ограничено . 0| 4164 |25.12.2018 Утре спират движението на тировете над 12 тона . 0| 5012 |23.12.2018 Ограничиха движението по АМ ”Тракия” заради катастрофа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads