Реклама / Ads
0| 3916 |12.06.2022 НОВИНИ

Екатерина Михайлова: Този парламент няма потенциал да излъчи друго управление

.
Екатерина Михайлова
Преподавателката по парламентарни практики Екатерина Михайлова смята, че този парламент трудно би съществувал до местните избори догодина. ”Той няма и потенциал да излъчи друго управление. Но понякога са се случвали непредвидими неща, допълни тя.
 

"Кризата в управлението е видима. Напрежението в управляващата коалиция буквално ескалираше всеки ден. Изглежда по-вероятно да не може да продължи дълго това управление." Това мнение изрази проф. Екатерина Михайлова пред БНР, преди време дългогодишен политик от СДС.


"Изненадата не беше само при министър-председателя. Не се очакваше толкоз рязко и незнайно защо да приключат отношенията." Според Михайлова трудно може да се формулира "точната причина за разпада".


"След разрухата, която заварихме от управлението на БСП и Жан Виденов, потърсихме съгласие по големите теми за България. Подобни неща не е лошо да се правят и в днешно време. Потърсихме това съгласие и го получихме, единствено от страна на БСП не получихме подкрепа за част от нещата. След това постигането на тези големи теми се сблъска със сериозна съпротива и тежки реформи, загубихме някои хора по пътя, като наши сподвижници. В този момент имахме президент, министър-председател и парламентарно мнозинство, което гледаше в тази посока", направи аналогия с днешната криза Екатерина Михайлова.


"Бюджетът винаги е разделителна линия на управляващи и опозиция, винаги разделя. Отговорите може би ще ги получим скоро в рамките на бюджетната процедура. Втората тема, по която можем да разберем развръзката, е промяната в състава на правителството – ще се разбере има или няма подкрепа. Ако няма кой да гласува законите и решенията на Народното събрание, едно правителство е с вързани ръце", коментира Михайлова.


Според нея "България вече доста дълго време е без ефективно действащ парламент, почти година".


Т.нар. политическо номадство е лошо явление, каза още проф. Екатерина Михайлова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 34283 |09.06.2022 Татяна Кристи: Този пост е за смешното ни правителство, особено за оня смешник - министъра на туризма . 0| 4830 |07.06.2022 FT: Китай може да нахлуе в Тайван. Разкликата е, че този път войната ще е и със САЩ . 0| 3280 |05.06.2022 Екатерина Захариева: Вътрешната политика е пълен хаос . 0| 3149 |05.06.2022 Д-р Михайлов: Броя на кръводарителите в България е в пъти по-малък спрямо този на повечето страни в ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads