Реклама / Ads
5| 11118 |26.06.2018 НОВИНИ

Експерт за Фрог: С констатацията, че Пеевски е най-честния, ще сринем ЕС

.
Симеон Иванов
Вотът на недоверие парламентарно средство и сега има своите основания. МВР е разграден двор. Видяхме, че полицията е напълно безпомощна. Няма я. Оперативните служби не могат да засекат нито един от избягалите затворници, да не говорим за криминалния контингент. Това каза пред Фрог нюз Симеон Иванов-секретар на Института за изучаване на тероризма и сигурността.
 

При случая с последния избягал затворник, единствената служба, която успя да отсрами всички, е жандармерията. И то пак стана случайно, след като беглецът посегна на жена.


Факт е, че професионалното ръководство се провали в поредица от криминални инциденти. Видя се, че в Ботевград тлеят редица проблеми. Същото това ръководство или не е обърнало внимание на местната полици,я или е неглижирало проблемите. Още по-страшно е, ако изобщо не е достигала информация до върховете в МВР. Липсва анализ, не се взимат правилните управленски решения и не се дават нужните нареждания. Вследствие на това виждаме какви са последствията. Та полицията не може да се справи с един масов проблем, какъвто е нарушаването на нощната тишина от ромите, а ние чакаме да се справят с по-заплетени случаи. Абсурд.

 

Оперативните служби са принизени на много ниско ниво. Професионалистите бяха изгонени и не можаха да научат младите как се работи. Прекъсна се връзката. Пет години е нужно, за да се научиш как се действа в оперативна служба. Сега „най-оптните” са с тригодишен стаж. Водят се „стари пушки”. Като видят как стоят нещата в МВР, и те напускат. МВР се хвали, че приели повече полицаи. А да виждате сериозен престъпник в затвора? Да виждате политик в затвора? Няма и да видите.

Министерството се превръща в социална структура. Търсим работа на началници, които за нищо не стават. Службите се пълнят с „каквито намерим” хора.

 

„Професионалисти”, които получават пенсия и заплата, са окупирали възловите места в МВР. Какво очаквате от тях, освен да си вардят парите?! Нито ще рискуват, нито ще се противопоставят на по-големите началници. Даже напротив-ще им викат колко са велики, за да им се харесат. Е как полицаите да се мотивират от такива неща.

 

Ето така най-чистият човек в България се оказа Делян Пеевски. С такива констатации ние ще сринем ЕС. За мое голямо съжаление Европейският съюз се е превърнал в носител на едно синьо знаме и нищо повече. На практика това знаме е покривка за софрата на евробогаташите и еврочиновниците. Няма ЕК, чиито членове да не са били уличени в корупция. С навлизането на емигрантите се постави началото на края на ЕС. България спешно се нуждае от промяна на социалната политика и съживяване на икономиката. Но с ГЕРБ това няма да стане.

 

Политическа класа няма визия за бъдещето на страната. Тя вижда в ЕС и Русия един голям сервитьор, който безкрайно ще изнася от склада пари и храна. Целта е само да усвояваме пари. И за да се замаскират намеренията ни, политиците ни решиха да пробутат на Европа дъвката за „Западните Балкани”. Нищо, че може да се окаже взривоопасна сплавта между българи, сърби, македонци и албанци. То е като да смесим масло и вода. Нашата политическа класа се надява, че така ще се докопа до повече евросубсидии. И пак ще гледаме един и същи мач-наши фирми да строят некачествени магистрали, мостове.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 8298 |25.06.2018 Само във Фрог: Над 500 мигранти влизат на седмица край ГКПП-Малко Търново . 0| 9290 |24.06.2018 Първо във Фрог: Ивайло Московски разговаря с Босия, покани го на среща . 4| 5112 |22.06.2018 Експерти: Взривът в Хитрино е заради печка на твърдо гориво . 21| 19030 |22.06.2018 Босия пред Фрог: Управляват ни хора, които не е трябвало да се раждат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads