Реклама / Ads
8| 5064 |04.05.2019 НОВИНИ

PR експерт: Как да отличим плявата от истинското?

.
Любомир Аламанов Източник: Фейсбук
Идват европейските избори. Партиите са започнали яростни кампании. Скандали валят от всички посоки. Как ще се избере за кого да дадем вота си? Как да отличим плявата от истинското?
 

Не знам за вас. Аз ще заложа на някои ценности. И така ще формирам мнението си. Ето какви ще са моите критерии при избора ми за кого да гласувам:

 

1. Ще подкрепя партията, която няма в листата си или в ръководните си органи бивши агенти на Държавна сигурност. Все пак е срамно с нашите гласове да ги легитимираме пред Европа.

2. Ще гласувам за партията, която ясно покаже, че мисли за бъдещето, а не се забива в миналото.

3. Ще подкрепя партията, чиито представители отиват Там, за да се научат, и после направят Тук да е като Там. За да няма смисъл българите да бягат.

4. Няма да подкрепя партията, която иска Там да направи като Тук. Тук нещо не сме много успешен модел.

5. Няма да подкрепя партия, чиито кандидати или ръководни органи имат богати роднини, станали богати след като политиците са започнали държавната си дейност. И то по случайност в същата област, в която работят съответните политици.

6. Няма да подкрепя партия, чиито представители имат богати роднини, станали богати през последните няколко години. Добре де, може и малко въображение да се опитате да използвате. „Мама с хотел“ и „брат с кооперация от студия“ вече се изтърка. Поне един взаимен фонд направете (после ще ви кажа какво е това).

7. Няма да подкрепя партия, чиито кандидати имат роднини, назначени на други държавни или общински постове. Конфликт на интереси му се вика това. Знам, че КПКОНПИ не го вижда така, но моята ценностна система не го позволява.

8. Няма да подкрепя партия, чиито кандидати имат роднини, печелещи обществени поръчки. Извинявам се, но явно това им е приоритет на семейството.

9. Ще подкрепя партия, която знае какво е чувство на срам.

10. Ще подкрепя партия, която може и да е допускала грешки, но поне знае как да се извини. И познава процеса на покаяние.

11. Ще подкрепя партия, която ще работи заедно в ЕС да намерим начин да преодоляваме трудностите. Ако можехме сами, нямаше да се налага да ставаме член на ЕС.

12. Няма да подкрепя партия, която е за по-голяма самостоятелност на отделните държави. Все едно нацупено дете да се заключи в една стая и да вика, че само ще се оправя. Ако къщата се запали, всички ще изгорим. На огънят не му пука кой какви глупости дрънка.

13. Няма да подкрепя партия, която има сред кандидатите си психически нестабилни хора, които до оня ден са подкрепяли избиването на свещеници, а днес мърморят молитви под път и над път.

14. Ще подкрепя партия, която вече не използва старото клише „това са евроизбори, не вътрешни такива“. Ние сме част от Европа, всеки европейски избор е вътрешен.

15. Ще подкрепя партия, която не търси врагове, а предлага платформи за търсене на решения.

16. Ще подкрепя партия, която знае как да говори с хората. А не партия, която само изнася речи на феновете си.

17. Ще подкрепя партия, която осъзнава защо западното образование е толкова примамливо за младите.

18. Ще подкрепя партия, която категорично постулира, че мястото на България е в западната цивилизация. Не в източната, не в северната или южната, не в горната или в долната. В западната. Нищо чудно, че целият свят се опитва да емигрира натам.

19. Ще подкрепя партия, която ясно си дава сметка, че нивото на развитие на човешката цивилизация, както и 95% от научно техническия прогрес се дължи на западната цивилизация. И която не използва социални мрежи, създадени в западната цивилизация, за да говори колко тя е прогнила.

20. Ще подкрепя партия, която категорично е за основните постулати на западната цивилизация: свобода за всеки един човек, равенство пред закона, независими институции, които да ни пазят от самозабравили се политици.

21. Ще подкрепя партия, която иска да ни поведе към звездите. А не да ни върне в калта.

 

Но това си е лично мой избор. Не го натрапвам на никого. Просто това ми се струва важно.

 

Помислете и вие какво ви е важно. Не слушайте празните думи на политиците. Гледайте къде пращат децата си. Защото тайно от вас, тихомълком, мислят, че там е най-добре…

 

Любомир Аламанов, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4473 |22.04.2019 Експерт: Самолетът със загиналите в Оризари не е бил в изправност . 4| 4530 |12.04.2019 Експерт: КПКОНПИ е приключена, нови лица трябва да я оглавят . 23| 9633 |05.04.2019 Експерт: Колкото си по-посредствен, толкова по-високо те издигат в ГЕРБ . 1| 4476 |31.03.2019 Експерт: Слана попари дърветата, реколтата в страната е обречена

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads