Реклама / Ads
7| 5165 |24.10.2022 НОВИНИ

Виолета Комитова: Колкото повече обедняваме, толкова повече се разгръщат партии срещу ЕС

.
Виолета Комитова
Възможна е такава коалиция /бел ред. ГЕРБ, ДПС, ДБ и БВ/. ДБ и ГЕРБ са много близки по много въпроси. Видяхме евроатлантически партии, които се разделиха на европейци и атлантици. Виолета Комитова.
 

Накъде вървим- със 7 евроатлантически партии не се отиде наникъде. При нас, най-острият проблем, е цената на живота. Той поскъпва. хората се оплакват, не могат да понасят тази цена и започват са се настройват срещу ЕС. 

 

Развалихме образованието сами. Влошихме здравеопазването, обедняхме, загубихме вкуса на българските домати. И всички беди ги прехвърляме на ЕС. Важна е защита на националните интереси през европейските ценности. Колкото повече обедняваме, толкова повече се отдалечаваме от ЕС, защото се развива евроскептицизъм. 

Ще помоля партиите, когато искат увеличаване на социалните разходи, да удостоверяват откъде ще дойдат тези средства. 

 

Раздаването на пари по “ин хаус” процедури, ми звучи като "Другари, назначавам ви за капиталисти". Това не трябва да продължава. Ако партиите са съгласни да работим по правила и в интерес на гражданите и бизнеса, ние ще работим с всички, без изключения. Колкото повече обедняваме, толкова повече се разгръщат партии срещу ЕС. Не сме в позиция да искаме срещи с ГЕРБ. Ние сме най-малката партия. Първият ден в парламента видяхме спектакъл “Депутат на инат”.

 

Правителството трябва да е антикризисно. Прави се чрез разговори, сближаване на позициите. В 21 век партиите трябва да разберат, че правителствата ще са сложни конструкции с кратък живот на употреба. Ако не се разбере това, значи нашите партии се стремят към тоталитарно управление.

 

Относно войната в Украйна, тя допълни: Можем да даваме стари оръжия за замяна с нови.  Можем да пращаме доброволци. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2631 |21.10.2022 Паси: Ще ни е по-лесно да направим британско правителство, отколкото българско . 3| 2748 |21.10.2022 Дилов: По-добре в НС да има сблъсъци и бой, отколкото на улицата . 1| 2705 |20.10.2022 Панчугов за парламента: Колкото по-публични са разговорите, толкова повече ще затъваме в окопите . 3| 3665 |17.10.2022 Мъск отсече: Да, ще плащам за Starlink в Украйна колкото трябва!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads