Реклама / Ads
7| 2643 |19.10.2022 НОВИНИ

Румен Радев призова за бюджет, инвестиции, справедливост

.
Румен Радев
В деня на Иван Рилски искам да ви благодаря за поканата да приветствам всички народни избраници. Въпреки краткият живот на последните парламенти, всяко начало е заредено с живот. Надявам се, че това НС ще ни изведе от спиралата на политическа нестабилност и ключът е във вас. Нужен е разум и кураж, да поемете отговорност да управлявате във време на тежки изпитания.
 

 С тези думи президентът Румен Радев се обърна към новоизбраните депутати в 48-то НС. 


Всички съзнаваме, че 48-то НС е изправено пред неотложни въпроси. Времето е ценно и избирателите ще се почувстват предадени, ако то се удави в скандали.  Социалната криза влече ръст на престъпността и мерките трябва да са решителни и незабавни. Бюджетът трябва да се приеме до края на годината. Надявам се бързо да се сформира правителство. Ако това не стане, служебното правителство е готово да внесе проект на закон за Държавния бюджет. Очаквам да се разгледат мерки за компенсиране на потребителите от високите цени на електроносителите. Очаквам да се приемат законите, свързани с Плана за възстановяване и развитие. 

 

Липсва законови механизми за налагане на справедливост и възмездие при грубо показване на законите за движение по пътищата. Ширещата се безнаказаност уронва вярата в държавността. България не може да си позволи да остане в периферията на Европа. Основен приоритет е гарантиране на националната сигурност. Това означава укрепване на военния капацитет. Ще внесем програма за приоритетни инвестиционни програми и програмата за закупуване на още 8 самолета. Само на километри от нас, в Украйна бушува война. Хората са длъжни да осмислят  внимателно всички рискове пред страната. Голямата задача пред политиците е да опазим България от пожара, който бушува. 

 

Като човек, който е наясно с цената на риска, най-заклетите войнолюбци никога няма да хванат оръжието, но с лекота залагат живота на българина. Надявам се, че подобни войнолюбци няма да бъдат много в този парламент. Желая ви успех!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3678 |18.10.2022 Евгений Кънев: Нито Радев го очакват избори, нито Възраждане се кани да управлява . 3| 2953 |18.10.2022 В топ 3 на Фейсбук групите за руска пропаганда са русофилски, на привърженици на Радев и на БСП . 6| 3428 |17.10.2022 Радев атакува предложението да дадем оръжие на Украйна . 5| 2993 |17.10.2022 Президентът Румен Радев ще посети бойната група на полигон ”Ново село”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads