Реклама / Ads
10| 3332 |07.12.2021 НОВИНИ

Радев към ИТН: Вашата политическа сила вече доказа себе си като част от промяната на България

.
”Добре дошли отново, надявам се, в края на един изборен маратон. Вашата политическа сила вече доказа себе си като част от промяната на България. Много български избиратели продължават да виждат във вас надеждата за една нова и откровенна политика, която назовава ясно проблемите и решенията им, а не ги замита под килима. Убеден съм, че с опита, особено от изминалата година, вие вече имате ясна представа за предизвикателствата и задачите пред едно ново управление. И имате готовност да допринесете за тяхното решаване.”
 

Това заяви президентът Румен Радев в началото на консултацията си парламентарната група от "Има такъв народ".

 

"Както знаете двете служебни правителства, които назначих по силата на Конституцията, стабилизираха страната, но и доказаха, че с общи усилия могат да бъдат надмогвани различията в името на бъдещето на България. Убеден съм и че ангажимента, който поехте за търсене на баланс и партньорство в едно бъдещо управление и то основан на знанието и почтеността, са изключително важни в една политическа страна, която често произволът, невежеството и арогантността са вземали връх. Така че вашето участие в тези консултации е важно", допълни държавният глава.

 

„Ние заявихме отдавна, че ще направим всичко по нашите сили да има едно нормално правителство в страната, защото предизвикателствата са много по-големи, отколкото преди 3 месеца. Това, което винаги сме правили, е да си спазваме думата. Ще продължим да бъдем такива, каквито сме. Без политическо лицемерие. Ще назоваваме нещата такива, каквито са. Ще бъдем предвидими и лоялни партньори, ако разбира се, колегите, с които водим преговори, също бъдат такива. В момента знаем, че трябва да се надмогне личното его. Трябва да се направят необходимите компромиси в името на голямата цел. Така или иначе моделът „ГЕРБ и ДПС” не е разграден. Надявам се в останалите политически партии да има здрав разум, да постигнем необходимите компромиси, да уточним правилните стъпки”, отвърна Тошко Йорданов.

 

Днес Румен Радев трябва да проведе и среша с "Демократична България" и "Възраждане".




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2822 |07.12.2021 Продължават консултациите при президента Радев . 29| 8548 |06.12.2021 Петьо Блъсков: Радев ни е поръчал, а първият на конци е Рашков . 2| 3161 |06.12.2021 Радев иска БСП да е силен социален лектор за новото управление. Нинова му обеща да положат усилия докрай . 13| 4300 |06.12.2021 Радев към ГЕРБ: След изборите има промяна и всички трябва да се съобразяваме с нея

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads