Реклама / Ads
3| 7181 |20.06.2017 НОВИНИ

Експерти: Липсата на реформа ще отвори ниша за партия на Слави

.
Антоанета Стефанова и Мира Радева
Ако ГЕРБ и БСП не се обединят и не реализират потребността на обществото от дълбока реформа, зорлем ще направят нов политически проект, защото се отваря огромна незапълнена ниша. Това е тезата на политическият психолог проф. Антоанета Христова.
 
Тя е категорична, че общественото настроение у нас иска дълбока реформа и тя предполага промяна. Но дали Слави Трифонов може да покрие това пространство, това е друга тема, подчерта проф. Христова.
 
"Чрез мажоритарните избори хората смятат, че ще вземат контрола в свои ръце. Слави Трифонов и хората около него много искат да имат политическа формация. На предишните избори той се чувстваше неготов", каза още тя Bulgaria ON AIR.

Социологът Мира Радева отчете, че парламентът е доспуснал грешка, гласувайки против референдума, иницииран от Слави Трифонов. По думите й сега шоуменът има много ясна платформа, върху която да стъпи.

"Той има огромно медийно влияние, но има зад себе си и конкретен политически проект. Иска да спомогне за промяна на системата, което и хората искат", обясни тя и добави, че премиерът Борисов е най-силният конкурент на Слави Трифонов, тъй като двамата стъпват върху една и съща територия.

"Демокрацията изисква лидерско мислене и Слави се колебае дали иска да влезе в тази роля. Той се чувства доста удобно там където е. Според нея, ако някой от старите десни лидери опита да оглави движението зад Слави Трифонов, той е аут.

Проф. Антоанета Христова добави, че при Трифонов има риск, защото той в един момент ще трябва да прави политика и да предложи експертиза.

"Достатъчно ли е шоуто за парламента. Категорично не! За парламента трябват подходящи хора за съответната позиция", настоя тя и отбеляза, че до този момент виждаме повече емоция и желание за успех, отколкото експертиза.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5942 |19.06.2017 Цацаров: Две дози по-малко политика и съдебната реформа току-виж се случила . 3| 7723 |14.06.2017 Експерти: България няма потенциал да посредничи с разгромената си дипломация . 0| 5213 |05.06.2017 Радев и Панов ще обсъдят продължаването на съдебната реформа . 1| 7762 |07.06.2017 Синдикати на МВР: На протест против „Реформата Бъчварова” и заплащането

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads