Реклама / Ads
2| 2388 |10.06.2024 НОВИНИ

Политолози: На хоризонта се очертават нови избори, крои ли Радев план за тях

.
Избори
На хоризонта се очертават нови избори и един от най-големите въпроси е дали президентът Радев крои план директно да участва със свой проект.
 

Политологът Евгений Дайнов смята, че в обществото има радикална група гласове, която винаги е съществувала и поражда „т. нар. алтернативи". Той е на мнение, че ако Радев направи партия, тя ще мине бариерата от 4%.

 

"В България ще се появи нова мощна политическа сила, от която има нужда обществото. Такава, около която да се формира нов тип управление. Ако не е президентът, ще е нещо друго." Това мнение изрази в интервю за БНР политологът проф. Александър Маринов.

Персонифицираните очаквания са насочени към президента, каза той по по NOVA NEWS..

 

"В момента това изглежда най-логичното. Ако ще се появи нещо ново, силно, мощен старт, трябва да е около него. Обаче не съм сигурен, че няма да е нещо ново друго", каза  още политологът.

 

Татяна Буруджиева е на мнение, че се очакваше, че сред малките партии могат да се появят такива като „Величие". Тя смята, че голяма част от негласувалите отказват да са част от легитимацията на съществуващите политически субекти. „Но фиксацията върху поредния спасител е доказано неособено успешна", посочи политологът. Тя е на мнение, че ако Радев обикаля страната заради свой бъдещ политически проект, това няма да му донесе успех на избори.

 

Спорде Румяна Коларова е на мнение, че ниската избирателна активност е причина партии като „Величие" да стигнат до парламента. Тя е на мнение, че ако се стигне до предсрочни избори, вероятно президентът Радев ще се включи в надпреварата.


Слави Василев смята, че фактът, че „Величие" е съществувала само в алтернативните медийни канали и е прескочила бариерата за влизане в НС, показва много по-дълбоки процеси. Той е на мнение, че българите все още търсят алтернатива. Василев каза, че „ако има един човек, който е в състояние да защити българските интереси е президента Радев".

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2427 |10.06.2024 Анализатори за политическото бъдеще на България . 0| 4654 |10.06.2024 Кой спечели, кой загуби и кой се провали на изборите в ЕС? . 1| 4834 |10.06.2024 Невероятно! Новото "Порше" с български части . 1| 2379 |10.06.2024 Резултати при 64.06% обработени протоколи от ЦИК: ГЕРБ печели, над 38 хиляди българи не са подкрепили никого

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads