Реклама / Ads
1| 2334 |06.08.2024 НОВИНИ

Политолог разкри, кое ще накара хората да гласуват

.
Христо Панчугов
Вероятно в този парламент е имало хора, които са търсили истински форма за управление с мнозинство, но това не се видя от българските граждани, защото не е било публично. Напротив. Публично остана заявката за невъзможността за политически разговор. Направи се дори публичен отказ дори да се обсъжда възможен общ дневен ред с общи приоритети. Това коментира пред Нова нюз политологът Христо Панчугов.
 

 Разговорът твърде бързо влезе в темата кой е спечелил, кой е загубил тези избори, кой е отговорен и кой не. Истината е, че цялата отговорност е на политиците - общо, на всеки. В тази игра играчите са политиците и българските граждани. И не може да се очаква, както го правят българските партии, че гражданите ще им решават проблемите всеки път, в който те се провалят. Те някак си хвърлят отговорността на гражданите и казват "това си го избрахте, това получавате", както каза Тошко Йорданов вчера. Не! Вие не предлагате нищо друго, допълни той.

 

В крайна сметка от политическите стратегии на партиите и на лидерите им зависи вероятността гражданите да отидат на избори, зависи кого ще подкрепят, зависи до колко ще са мотивирани в политическото си участие като цяло, обясни той.

 

Печелившата стратегия на предстоящите избори е тази, която начертае алтернатива, която да събуди доверие сред българските граждани. Т.е. ясен план. Опасявам се, че този разказ в момента не само не съществува, но не е наличен, не се обсъжда от партиите. И затова отново ще имаме потресаващо ниска избирателна активност. Разбира се това носи със себе си и много рискове - както за партиите на ръба, така и заради вероятността да се появят нови малки субекти. Да, "Величие" отива в небитието, но има много още други загряващи, които ще се опитат да се опаковат като новото, коментира той.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2223 |06.08.2024 Обнародваха решението на КС за Конституцията, влиза в сила до три дни . 7| 3072 |06.08.2024 Външният министър на Литва: Без санкции за "обикновените руснаци" - та те убиват обикновени украинци . 0| 2286 |06.08.2024 Британски министър: Твърдението на Мъск, че расовите бунтове в Обединеното кралство са неизбежни, е доста жалко . 3| 2210 |06.08.2024 Вселенският патриарх: Руснаците благославят оръжия, носещи убийства на православните украинци, които защитават своята страна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads