Реклама / Ads
6| 6106 |07.06.2018 НОВИНИ

Тихомир Стойчев: България на три морета вече е България на три мутрета

.
Имало е търсене по сигнали за укриването на Владимир Пелов. Никой обаче не се е опитал да направи елементарните неща в криминалистиката. По начина, по който го виждаме с брада и качулка, би трябвало да е по-подозрителен. Това каза проф. Николай Радулов, експерт по национална сигурност и бивш секретар на МВР в ефира на БТВ.
 

„Има много символика в мястото, на което Пелов се е укривал - жилището се намира на бул. "България" в Ботевград. Това е синтезиран образ на България. Днес познатото от миналото България на три морета, вече е България на трите мутрета. Тичайки след случая "Пелов" възникват много нерешени въпроси и най-вече защо очакванията на обществото не се припокриват с дейността на МВР“. Това заяви експертът по сигурността Тихомир Стойчев.

 

„Очевидно е липсвала координация между службите“, добави Радулов. По думите му са постъпвали многократно сигнали, униформените от местните структури са ги проверявали и са ги определяли като недостоверни. Информаторът им е казал, че Пелов е в Ботевград, но службите не са се възползвали. Един опасен престъпник се е разхождал на свобода и си е правил каквото си иска“, отбеляза Радулов. Той допусна, че това може да се дължи и на недокоплекта в МВР.

 

„Простреляният Марио е бил сътрудник на службите. Затова ли той е имал пистолет със заличени номера“ попита Стойчев. „Днес мерилото за сигурността е много ниско. Има много Пеловци. Престъпността е автоимунното заболяване на съвременното общество", обяви той.

 

„Много пъти сме повдигали въпроса с ниското ниво на доверие в службите. Има лоша приемственост в МВР“, категоричен бе Стойчев.

„Хората не вярват на МВР, служителите не вярват на своите началници. Това блокира всякаква работа“, подчерта Радулов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4342 |05.06.2018 Веолия е водеща компания във внедряването на енергийната ефективност в България . 7| 5158 |04.06.2018 Корнелия Нинова: Ако ние управлявахме България, щяхме да подкрепим Вишеградската четворка от Будапеща . 7| 5706 |01.06.2018 ”Турски поток” минава през България след по-малко от година . 0| 4647 |01.06.2018 Евродепутат Момчил Неков внесе в МЗХГ проект на наредба за въвеждане на термин за качество „планински продукт” в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads