Реклама / Ads
27| 7731 |26.11.2010 НОВИНИ

Ексшефката на “Земеделие” фалшифицирала диплома?

.
Калина Илиева
К. Илиева, която сега гледа бебе, щяла да бъде разследвана в Германия заради фалшифициране на диплома. Не била получила диплома за завършен семестриален курс на обучение по бакалавърска програма, нито магистърска степен.
 

Бившата шефка на Държавен фонд “Земеделие” Калина Илиева ще бъде разследвана от полицията
в Германия заради фалшифициране на дипломата си за завършено висше образование, съобщи в. “168 часа”. Изданието цитира официално писмо, подписано от Гизела Хютингер, пресаташе на Висшия институт по техника и икономика в Берлин. То е в отговор на официално запитване, отправено от медията.

“Мога да потвърдя, че г-жа Калина Иванова Илиева не е завършила образованието си във Висшия институт по техника и икономика
. Тя не е получила диплома за завършен семестриален курс на обучение по бакалавърска програма, нито е получила магистърска степен... Висшият институт я е изключил, тъй като тя никога не е положила изпит”, пише в писмото, публикувано във в. “168 часа”. По-нататък в него се казва, че “институтът ще съобщи за извършеното престъпление в полицията, а именно фалшифициране на документи.” От института ще информират също Брюксел и властите в България.

Калина Илиева, която в къщи отглежда едномесечния си син Иван, заяви за “Труд”: “Пълни глупости са, че съм фалшифицирала дипломата си. Ще се свържа с моя университет в Берлин и ще поискам официално писмо за завършеното си образование. След това ще го предоставя на медиите.”

Съмнения и неясноти около образователния ценз на Илиева възникнаха още след назначаването й на поста
. Тя твърди, че има диплома за магистър по икономически комуникации от берлинския институт, която е легализирана по съответния ред от нашето Министерство на образованието. При пристигането си в Германия през 2002 г. Илиева е обявила, че ще учи в училище по изкуствата, писа “Труд” преди година. (Труд)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 6606 |26.11.2010 Продават 2 самолета на Васил Божков заради кредит . 46| 4855 |25.11.2010 Цачева летяла из Европа за 35 хил. лв . 17| 4835 |25.11.2010 Прокуратурата прекрати преписката за Веселото село . 17| 17638 |25.12.2012 Благословена да е Коледа, Бог се роди!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads