Реклама / Ads
0| 2667 |03.04.2023 НОВИНИ

Електрохолд даде стипендии на ученици в конкурса „Енергия за бъдещето“

.
Електрохолд раздаде шест стипендии в тазгодишното издание на състезанието „Енергия за бъдещето“, което се организира вече 11 години.

 На 31 март 2023 г. се проведе финалният кръг на конкурса. Победители са шестима ученици от професионалните гимназии ПГМЕ „Н. Й. Вапцаров“, София, ПГТЕ „Хенри Форд“, София и Професионална гимназия „С. П. Корольов“ – Дупница.

 

Всеки от тях ще получи стипендия от 650 лева за втория срок на учебната 2022-2023 година.


.

 

Над 1200 ученици от XII клас кандидатстваха от 2012 г. досега в състезанието „Енергия за бъдещето“ на Електрохолд. Най-добрите 80 спечелиха стипендии и възможност да кандидатстват с оценката от конкурса във висши учебни заведения като Техническия университет в София, Колежа по енергетика и електроника, Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“ и Висшето транспортно училище „Т. Каблешков“.

 

Половината от победителите вече са служители на групата Електрохолд.

 

„В Електрохолд имаме целенасочена и дългосрочна политика в областта на средното професионално образование. За нас е важно да дадем възможност на младите хора да се развиват и реализират в предизвикателна и интересна сфера, каквато е електроенергетиката. Секторът се нуждае от талантливи младежи, които да могат ефективно да ползват и прилагат модерните смарт технологии и да гарантират, че в бъдеще и бизнесът, и обикновените хора ще имат сигурни доставки на електроенергия“, каза Карел Крал, главен изпълнителен директор на Електрохолд България.


.

Състезанието „Енергия за бъдещето“ има за цел насърчаване на професионалното образование в България. То стартира през 2012 г. Включено е в националния календар на ученическите състезания на Министерството на образованието и науката. Конкурсът е част от календара на Европейската година на професионалните умения.

 

 

Електрохолд България ЕООД

Корпоративни комуникации и маркетинг

communications@electrohold.bg

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2678 |02.04.2023 Армения няма да арестува и предаде Путин на МНС . 11| 3154 |31.03.2023 Путин издаде указ: Мобилизира младите мъже между 18 и 27 години . 0| 2643 |31.03.2023 Уточнение от ЕЛЕКТРОХОЛД за застраховка ”Електрозащита” . 1| 2702 |27.03.2023 Електрохолд продажби предлага доброволна застраховка на битови електроуреди ”Електрозащита” за 2 лв. на месец

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads