Реклама / Ads
2| 3667 |10.10.2023 НОВИНИ

Електрохолд Трейд и BILLA България подписаха 10-годишен PPA договор за доставка на зелена енергия

.
Електрохолд Трейд сключи нов дългосрочен PPA договор за доставка на зелена енергия с една от водещите международни вериги супермаркети – BILLA България. Споразумението включва доставка на електрическа енергия, произведена от фотоволтаична централа, за покриване на потреблението за период от 10 години на фиксирана цена.
 

„Преходът към зелена енергия е наш дългосрочен ангажимент, ето защо партньорството с Електрохолд е ключово за BILLA България. Като компания с национално покритие, ние носим отговорност да даваме положителен пример. Една трета от нашите обекти вече произвеждат чиста и възобновяема енергия и е време да направим следваща стъпка в тази посока. Голямата цел, която сме си поставили, е редуциране на парниковите емисии с 30% до 2030 г. и пълна климатична неутралност до 2040 г.“, заяви Вигинтас Шапокас, изпълнителен директор на BILLA България.

 

Цялостното управление на процеса по покупка, прогнозиране, балансиране и доставка ще се извършва от екипа на Електрохолд Трейд, един от водещите  търговци на електроенергия с над      17 години успешно присъствие на българския пазар. 

 

„Договорът с партньор като BILLA България е още едно доказателство за последователните политики за устойчивост на водещите компании в страната. Изборът на Електрохолд Трейд за доставчик по тази значима сделка е признание за стабилността, професионализма и опита ни в реализацията на този тип споразумения,“ каза Атанас Димов, изпълнителен директор на Електрохолд Трейд.

 

Сделката е част от стратегията на Електрохолд за развитие в областта на възобновяемите енергийни източници и затваряне на веригата от производство, доставка до продажба на крайни клиенти. На групово ниво Електрохолд планира въвеждане в експлоатация на сериозни мощности от ВЕИ, така че да може да предложи на бизнеса енергия на конкурентна цена в дългосрочен план с оглед постигане на целите на зеления преход. PPA договорите позволяват на купувачите по-лесно да планират своите разходи за електрическа енергия в дългосрочен план, намаляват зависимостта от пазара на едро и улесняват изпълнението на ESG програмите им.

 

За компаниите:

 

BILLA е първата международна верига супермаркети, която стъпва на българския пазар през 2000 г. Към момента веригата разполага с 150 магазина в 47 града в страната.  Използването на зелена енергия е част от плановете за устойчиво развитие на компанията. BILLA България е позната и като социално отговорна компания, която подкрепя активно каузи и събития, свързани с устойчивото развитие на хората, опазването на околната среда и оказването на помощ при бедствени ситуации.

 

Електрохолд Трейд е първият лицензиран търговец на електрическа енергия в България. От създаването си през 2005 г. до 2022 г. компанията е доставила близо 45 млрд. kWh електрическа енергия на бизнес клиенти. Дружеството търгува на пазара на едро, предоставя решения за индустриални и корпоративни клиенти и управлява водеща балансираща група. Компанията е част от групата Електрохолд, собственост на Еврохолд, най-големият публичен холдинг в страната.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4928 |10.10.2023 Нетаняху категоричен: Израел ще използва огромна сила срещу ”Хамас” . 3| 3660 |10.10.2023 Зеленски: Русия е заинтересована да предизвика война в Близкия изток . 33| 16506 |10.10.2023 Манол Глишев: Наистина ли Русия е виновна за всичко? Да. И за това си има причини. Но за кое „всичко“ говорим? . 5| 4207 |10.10.2023 Премиерът Денков: Има акция за дестабилизиране на света /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads