Реклама / Ads
19| 5598 |17.03.2019 НОВИНИ

Елена Йончева бе избрана за водач на евролистата на БСП

.
Източник: БГНЕС
Елена Йочева спечели срещу лидера на ПЕС Сергей Станишев битката за водач на евролистата на БСП. Гласовете на Националния съвет са 95 на 75 за Йончева, която не е член на Столетницата.
 

Тя беше избрана от НС на пленума на БСП след тайно гласуване.

 

Очаква се цялата листа да бъде подредена в началото на месец април.

 

След гласуването Сергей Станишев каза, че пръв е поздравил Елена Йончева, но не скри разочарованието си от резултата. Той подчерта, че избори и политика на инат не се правят.

 

Зам.-председателят на БСП Кирил Добрев определи днешния ден като "интересен, в който е протекла една демократична процедура, имало е дискусия и са се взели правилните решения". Добрев изтъкна, че БСП е една от малкото партии, в които подобни избори се правят с дискусия.

 

Елена Йончева е родена на 27 май 1964 г. в София. Образованието си получава в Москва, където завършва с отичие телевизионна журналистика. Снима живота в Халеб, прави репортажи от най-горещите точки на света: Косово, Алжир, Чечня, Израел, Афганистан, Ирак, Венецуела, Колумбия и други. Автор е на документални филми за събитията в Урайна. Последният ѝ документален филм е озаглавен „Граница“.

 

През 2017 г. Елена Йончева става част от Инициативния комитет, който издига кандидатурата на Румен Радев  за президент. След като той става президент, е назначена като прессекретар на държавния глава. Същата година тя напуска тази длъжност и участва в предсрочните парламентарни избори като водач на листата на „БСП за България“ в 29-ти Многомандатен избирателен район – Хасково.

 

Като народен представител в 44-тото Народно събрание тя е говорител на парламентарната група на „БСП за България“, каквато длъжност заема и до момента. Член е на Комисията по външна политика и на Комисията по културата и медиите в 44-тия парламент.

 

Владее английски, френски, руски и испански.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 9794 |17.03.2019 Илиян Василев: Елена Йончева няма безспорен авторитет . 3| 4400 |17.03.2019 Станишев и Йончева поискаха първо и второ място да се гласуват заедно . 1| 4129 |17.03.2019 К. Добрев: Изпълнителното бюро застава зад Йончева за водач на листата . 4| 4297 |17.03.2019 БСП избира между Йончева и Станишев с таен вот

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads