Реклама / Ads
20| 5219 |24.04.2019 НОВИНИ

Елена Йончева: Корупцията при европроектите е затворен кръг

.
Елена Йончева
„Проблемът с корупцията при европроектите е, че всичко е затворен кръг. В Ямбол имате конкретни примери. Крадат се пари от сметището, от ремонта в центъра на града, от детските градини и накрая тези пари отиват за купуването на изборите.” Това каза Елена Йончева в града.
 

Вярвам, че можем да решим проблемите при усвояването на средствата от европроектите и корупцията при тях. Очевидно е, че в България няма ефективна правораздавателна система, прокуратурата също не работи ефективно, а хората нямат доверие в институциите. Нужно е да се борим и да работим заедно с гражданските и НПО организации, за да решим този сериозен проблем, каза още Йончева.

 

Тя заяви, че за пресичането на корупцията, не можем да разчитаме само на бъдещия европейски прокурор, защото управляващите се готвят тихомълком да назначат двама представители на европейската прокуратура у нас.

 

„Проблемът с корупцията при европроектите е, че всичко е затворен кръг. В Ямбол имате конкретни примери. Крадат се пари от сметището, от ремонта в центъра на града, от детските градини и накрая тези пари отиват за купуването на изборите. Благодаря ви, че все още имате сили да се борите, че не сте се отказали от гнева срещу корумпираното правителство”, добави Йончева.

 

Водачът на листата на "БСП за България" коментира, че всичко, което получаваме от Брюксел, като средства по програми не се чувства от българските граждани, защото не достига до тях.

 

„Толкова години сме член на ЕС и вървим към Европа, където има социална справедливост. Вече 12 години дори не се доближаваме до нея”, коментира още Йончева. Водачът на листата на левицата заяви, че вместо след тези милиарди, които се изсипаха в страната ни, да живеем по-добре, сме последни по всички показатели.

 

„Доплащаме 50% от доходите си за здравеопазване, за 10 години 60% от българите са станали полуграмотни. Защо се случва това? Заради управляващите, които объркаха всички системи, защото това, което приема парламентът е в интерес на определи фирми и кръгове, в ущърб на обществения интерес”, посочи Йончева.

 

„Ние сме убедени, че ако спечелим, ще има предсрочни избори и на тях не просто БСП ще спечели, а и целият народ. ГЕРБ в момента пазаруват – купиха си лъвчето на СДС, купиха и други десни партии, а тези, които не могат да купят, ги заплашват”, коментира още Елена Йончева. Тя заяви, че заради това управление в хората не е останала надежда и затова напускат България.

 

„Трудно е да обърнем този процес, но е възможно да го направим заедно”, каза Йончева.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5891 |22.04.2019 Елена Йончева извади ”оригинален” запис срещу министъра на културата Боил Банов . 9| 4602 |20.04.2019 Елена Йончева: Да отвоюваме своето достойно място в Европа . 13| 9025 |18.04.2019 Проф. Н. Слатински: Корупцията е другото име на България . 5| 4522 |12.04.2019 Йончева: Ще обжалваме спряната проверката на Банов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads