Реклама / Ads
34| 15031 |28.01.2019 НОВИНИ

Елена Йончева: Ще разкрием факти за корумпирани министър и зам.-министър

.
Елена Йончева
Всички институции в България са замесени в грабежа, извършван в последните 10 години. Ще оповестим факти, с които ще покажем как тази корупция се е превърнала в норма. Ще разкрием конкретните механизми – става дума за министър и заместник-министър. Това каза пред Нова телевизия говорителят на ПГ на БСП Елена Йончева, по повод обвинението срещу в нея за пране на пари.
 

Това разледване изцяло покрива информацията, която е дадена за България от Държавния департамент на САЩ – за корупция при големите инфраструктурни проекти. Още същия ден ще подадем и сигнал в прокуратурата, каза още Елена Йончева.

 

В началото си мислех, че става въпрос за политическа репресия, но сега съм убедена, че случващото се е бандитска разправа, ГЕРБ се разправя бандитски с мен. Появяването на обвинението дойде, когато на един партиен форум Борисов каза, че опозицията избива зъбите на ГЕРБ и трябва да бъдат взети мерки. Как може да се каже, че ГЕРБ няма нищо общо, след като сигналът срещу мен е подаден от Тома Биков, Антон Тодоров и Делян Добрев след моето за разследване за нередности при строителството на магистрали. Ползата за управляващите от обвинението срещу мен е да бъде омаскаран един човек, да бъде накаран да си затвори устата и да бъде сплашен всеки, който иска да говори за всички безобразия на управляващите, подчерта Йончева.


Тя обясни и за получените пари от КТБ: Не става дума за възнаграждение. Това са средства, които са отпуснати за закупуване на техника и за изработка на поредица от документални филми. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия говорителят на ПГ на БСП Елена Йончева, по повод обвинението срещу в нея за пране на пари.

До въпросния момент никога не съм имала техника, вземала съм под наем. Когато разполагаш с такава техника, си много по-мобилен, посочи тя.

 

Дружеството, което дава средствата за тези филми, трябва да има юридически, финансов и счетоводен контрол над мен, да може да проверява как средствата са изразходвани. Почти всички големи телевизии, корпорации, собственциите им имат различни офшорни фирми. Това е практика не само в България, но и в чужбина.

 

Средствата са отпуснати срещу мое задължение по договор. Направили сме седем документални филма. Първият е в обсадения сирийски град Алепо. По нас е стреляно даже докато снимаме. Смятате ли, че някой ще прави финансови машинации, отивайки в Алепо, откъдето не знае дали ще се върне. Направихме филм и в Украйна, след който влязох в черния списък на Пшорошенко заедно с още 30 журналисти. Това означава, че сме заплаха за националната сигурност. В Украйна също стреляха по нас, докато снимахме, каза социалистката.

 

Юристи от ТВ7 ми предложиха да сключа договор с тази фирма, логично е да предположа, че това е фирма на ТВ7. Обвинението в Сметката е открита в българска банка, плащани са данъци в България, техниката и филмите са налични, добави тя.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6269 |28.01.2019 Деница Златева: Утре Елена Йончева представя нови данни за корупция на правителството . 26| 8410 |27.01.2019 Димитър Главчев: Елена Йончева ще е следващият лидер на БСП . 54| 9508 |26.01.2019 Йончева: Те извадиха голямата бухалка, ще сме част от историята, ако ги спрем . 8| 4925 |26.01.2019 Кирил Добрев: Елена Йончева може да е водач на евролистата на БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads