Реклама / Ads
3| 2401 |14.04.2024 НОВИНИ

Елена Поптодорова: Подкрепата за Израел в САЩ е споделена, двупартийна и непоклатима

.
Елена Поптодорова Източник: БГНЕС
"Джо Байдън направи изявление преди телефонния си разговор с Бенямин Нетаняху. След като предупреждаваше, че тази атака на Иран е предстояща, направи го публично, и веднага след като дойде новината за изстреляните дронове и ракети, той потвърди тази желязна и непоклатима подкрепа за Израел". Това коментира на живо от Вашингтон в бившият посланик на България в САЩ Елена Поптодорова.
 

"Всъщност това е една споделена позиция. Ако говорим за това как влияе тази атака на Иран в американската политика и в американското общество, непременно трябва да кажа за няколко показателни акта.





На първо място, Комисията по външни работи в Сената излезе със становище. Камарата на представителите си сменя законодателния дневен ред, за да приеме нарочна резолюция, осъждаща Иран. Тази атака на Иран ще приближи отново непримиримите в момента заради изборите лагери между демократи и републиканци за даване на съответен отговор и съответна реакция на САЩ по отношение на Израел", подчерта Поптодорова в ефира на БНТ.


По думите ѝ, подкрепата за Израел е споделена, двупартийна и непоклатима:

 

"Цялата тази атака на Иран ще доведе до промяна в натиска, който се упражнява от страна на Байдън лично и на американската администрация върху Нетаняху за осигуряване на примирие върху хуманитарната помощ в Газа. В момента Израел е подложен на атаки от пет места - от територията на Иран, от Хизбула в Ливан, от хутите в Йемен, групировки от Сирия и от Ирак. Има една тотална военна обсада на Израел, която без съмнение ще наложи една много по-силна подкрепа и солидарност".

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2634 |14.04.2024 Разкази на българи в Израел: Не сме мигнали тази нощ. Въпреки това хората опитват да продължат нормалния си живот . 5| 3265 |14.04.2024 Няма непосредствена заплаха за националната сигурност на България, посочи служебният премиер Главчев . 7| 2339 |14.04.2024 ПП: Подкрепяме правото на Израел да защити суверенитета си, същевременно призоваваме за деескалация . 2| 2312 |14.04.2024 Върховният лидер на Иран Хаменей: Злонамереният ционистки режим на Израел ще бъде наказан

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads