Реклама / Ads
14| 7623 |29.08.2019 НОВИНИ

Ема Хопкинс за избора на Гешев: Това е вътрешен проблем за България, не искам да коментирам

.
Н. Пр. Ема Хопкинс
Служителите в посолството, които работят по правоохранителните органи са работели добре с него. Работели сме по дела за организирана престъпност, наркотици, контрабанда на цигари. Не искам да кажа нищо повече. Това е вътрешен политически въпрос, не искам да коментирам.
 

Това бе отговорът на посланика на Великобритания Ема Хопкинс на въпрос за нейния коментар по едноличния избор на Иван Гешев като кандидат за главен прокурор на България.

 

Н. Пр. Ема Хопкинс разкри, че и в нейния кабинет има часовник, който отброява последните минути и секунди до Брекзит. „Уверени сме, че през следващите два месеца можем да проведем преговори с ЕС и да напуснем Съюза със сделка“, каза Хопкинс, но поясни, че Великобритания е готова и за Брекзит без сделка.

 

Има нова схема за регистриране на европейските граждани, които живеят на Острова, за да могат те да уредят своя статут. „54 000 българи вече се регистрираха чрез приложение на телефоните си. Процедурата е лесна и призоваваме и останалите българи да го направят”, каза Хопкинс.

 

„Към момента сделката, която се предлага, беше отхвърлена три пъти от парламента ни. Основният пункт, по който преговаряме сега с ЕС е за Ирландия“, съобщи тя.

"Обединеното Кралство ще изпълни своите ангажименти към ЕС", поясни Ема Хопкинс.

 

На въпрос може ли един Брекзит без сделка да вкара Великобритания в криза, посланикът заяви, че пресата раздухва страхове. "Не е така. Великобритания се подготвя много сериозно при Брекзит без сделка. При Брекзит без сделка Обединеното кралство и ЕС са постигнали споразумение, че за краткосрочни посещения на Острова - до 90 дни - няма да се изисква виза от гражданите на съюза", посочи тя.

 

Тези, които имат притеснения, да разгледат страницата на Външното министерство", каза още тя.

 

Н. Пр. Ема Хопкинс разкри също така, че няма нищо да се промени за всеки, който иска да посети Англия -независимо дали иска да види внуците си или иска да отиде на екскурзия.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4143 |20.08.2019 Ема Хопкинс: Искаме българите да останат във Великобритания . 6| 6726 |09.08.2019 Ченалова: От избора ни зависи дали България ще пристъпи към пропастта или ще намери нов път . 20| 5208 |02.08.2019 Иван Гешев: Ще оповестяваме данни, когато защитата говори пред обществото . 5| 6228 |29.07.2019 Иван Бакалов за Гешев: По-подходящ слагач и послушник не може да се намери

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads