Реклама / Ads
3| 7482 |06.06.2018 НОВИНИ

Емануил Йорданов: В държавата на Гинките и Калинките хора се гърмят по улиците

.
”Напоследък правителството се хвали непрекъснато с успехи във външната политика. Ама докато оправят Западните Балкани и Европа, се вижда какво се случва в нашата държава. Срамно е.” Това заяви в свой коментар за ”Фрог нюз” адвокат Емануил Йорданов, бивш депутат от СДС и министър на МВР /1999г.-2001 г. в правителството на Иван Костов/.
 

Случилото се в Ботевград няма как да бъде коментирано, освен като изключително тревожен, симптоматичен знак за разпад на държавата и на институциите. Няма никакъв респект към държавната власт, щом едно лице би могло да си тръгне през парадния вход на Централния Софийски затвор, а след това да стреля насред български град все едно сме в центъра на Дивия Запад отпреди няколко века.

 

Лъсна и истината за това как се търси човек, обявен и за международно издирване. Просто думите са безсилни да се опише това безобразие. Има огромни проблеми във всички сфери на държавното управление, които се отразяват както върху отношението към държавата, така и върху спазването на законите от гражданите. Очевидно никой не се старае да се промени тертипа да не се спазват нормите, правилата, законите.

 

За да се спре тази проказа, е необходимо да се назначават компетентни хора на всички държавни постове и нива на управлението. В последните годините години, за съжаление, се превърнахме в държава, разпъната между гинки и калинки, в която всеки може да стреля и убива по улиците безнаказано. Държавната власт вече се упражнява по абсолютно некомпетентен и порочен начин.

 

Вижте как се управлява МВР? Така че да може хора да се избиват по улиците, а всички останали да се страхуват за своята безопасност. Преди няколко дни имахме подобен случай в Слънчев бряг и то в началото на туристическия сезон. Колкото и да се бием в гърдите, че сме туристическа страна, едва ли гостите очакват да ги посрещнат тук с гърмежи и убийства и това няма как да не се отрази на имиджа ни.

 

Напоследък правителството се хвали непрекъснато с успехи във външната политика. Ама докато оправят Западните Балкани и Европа, се вижда какво се случва в нашата държава. Срамно е.

 

Записа Аделина Делийска

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4585 |05.06.2018 Румен Радев: Корупцията ерозира доверието в държавата . 1| 4232 |21.05.2018 Държавата отпуска 2 млн. за заплати в болниците в Ловеч и Враца . 5| 4504 |16.05.2018 Московски: Държавата подкрепя превозвачите . 5| 7019 |13.05.2018 Експертът Л. Попйорданов: Акцията за спасяване на Боян започна късно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads