Реклама / Ads
1| 7197 |28.05.2021 ПОЛИТИКА

Емануил Йорданов: Подслушванията, още когато Борисов беше главсек и имаше пряко отношение по темата

.
Емануил Йорданов Източник: стопкадър, БНТ
Подслушванията започнаха още по време на НДСВ, когато Бойко Борисов беше главен секретар на МВР и имаше пряко отношение по темата. Това коментира пред Българската национална телевизия бившият вътрешен министър Емануил Йорданов. Според него се прекрачва границата на политическо влияние от 2009 година насам. Първият мандат на ГЕРБ започнал с темата за калинките и тя не слязла оттогава.
 

Бившият министър посочи, че специалните разузнавателни средства се включвали за щяло и нещяло.

 

По думите му ако някой подслушва политици и мисли, че ще свърши някаква работа, говори за много ниско ниво за неговата интелигентност. С подобни доказателства не е решено нито едно дело в България, посочи той.

 

Според него контролът върху специалните разузнавателни средства е никакъв, а подслушванията били проблем на това управление. Йорданов смята, че трябва да се подобри контролът по отношение на специалните разузнавателни средства. Вместо да се направи това, службата, която се занимавала с експлоатацията на СРС, била извадена от МВР, обясни бившият силов министър.

 

Той отбеляза, че искането за достъп до класифицирана информация е зле създадено, включително и тези дейности не се контролирали по никакъв начин. В съдебните дела се вижда, че всичко е пълен майтап, категоричен бе Йорданов.

 

Според него цялата дирекция „Вътрешна сигурност“ трябва да бъде закрита, защото работата им не е задоволителна. Това е дежа вю, смята Йорданов.

 

Той се надява в 46-я парламент да види една по-добра картина. Не смята, че има нужда от специализираните съдилища и прокуратурата. „Вие да сте видели някои от властта да се появяват в специализирания съд, запита реторично той. Тук-таме по случайност може да се види някои бивш министър, след което се оказва, че делото му е образувано по нескопосан начин и получава оправдателна присъда“, каза още Емануил Йорданов.

 

„Окръжните съдилища и останалите не отстъпват по нищо на специализирания съд“, категоричен е бившият вътрешен министър.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 69| 8096 |16.01.2020 Еврoдeпутaтът Ал. Йорданов: Руcия дa ce извини нa Бългaрия за септември 1944! . 9| 8378 |23.12.2019 Ал. Йорданов: Македонските учени се интересуват от политическия вятър, не от фактите . 48| 8381 |23.06.2019 Александър Йорданов: Москва може само да се учи от България . 23| 11232 |11.12.2018 Ал. Йорданов: Каракачанов сутринта говори едно за Македония, вечер друго

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads