Реклама / Ads
4| 2439 |01.04.2024 НОВИНИ

Емилия Милчева: Дори дванадесетокласници не вярват на политиците

.
Журналистката Емилия Милчева Източник: БГНЕС
Хората не вярват на политическата класа и трудно ще могат да привлекат повече хора да гласуват на предстоящите избори, особено пенсионерите.
 

„Времената, в които силно се призоваваше, как трябва да се гласува, за да се премахнат някакви хора от властта, вече отминаха. Защото видяхме в 9-месечния кабинет на Денков - Габриел, че противопоставянето не води до нищо добро и политическите сили си съдействат“.

 

Това мнение изрази журналистът и политически наблюдател Емилия Милчева пред БНР.





По думите й голямо предизвикателство е с какво ще бъдат приобщени към идеите и принципите на партиите по-голям кръг хора.

 

И се аргументира, че „политическата класа не даде много от себе си“. А като единствен успех – външнополитически – е влизането на България в Шенген по въздух и вода. 

 

„Иначе нищо друго не беше променено в бита на хората. Обещанията за повишение на пенсиите не събужда желание пенсионерите да отидат да гласуват“, коментира Милчева 6-ите избори за последните 3 години.

 

„Трудно ще бъде в тази предизборна кампания, която започна. Стана ясно, че всеки ще започне да агитира отново избирателите. Засега виждам послания насочени към твърдите ядра. ПП-ДБ призовават избирателите им да гласуват, да им дадат сила, да се промени ситуацията в регулаторните органи“, посочи специалистът.





Тя бе категорична, че дори дванадесетокласници не вярват на политиците.

 

 „Дори да се появят хора, които имат желание да променят нещата за хората, в ползу роду, те трудно ще бъдат разпознати в общия поток на обещанията. Тъжен хоризонт се очертава, единствените ти надежди са свързани да си осигуриш належащия порцион за деня. За мен това е тъжно и е като присъда за целия политически елит“, смята Милчева.

 

Според нея служебният кабинет на Димитър Главчев ще е балансиран и уточни, че в кабинета ще има хора, които са „задължени на партиите си“ за издигане в кариерата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2566 |01.04.2024 Българите се пенсионират все по-късно, на 67 и повече години . 3| 3677 |01.04.2024 Денков запретна ръкави: Задачите са много, ще заседаваме два пъти тази седмица . 2| 2430 |01.04.2024 Необичайно! Гърци щурмуват България заради по-евтино агнешко . 2| 2365 |01.04.2024 Американският Конгрес може да започне да гледа помощта за Украйна след 9 април

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads