Реклама / Ads
7| 2406 |03.07.2024 НОВИНИ

Социологът Евелина Славкова: Големият въпрос е каква ще е продължителността на живот на кабинета "Желязков"

.
Политологът Слави Василев (вляво), журналистът Емилия Милчева (в средата) и социологът от "Тренд" Евелина Славкова (вдясно) Източник: Стопкадър: БНТ
"Големият въпрос е каква ще бъде продължителността на живот на кабинета "Желязков"". Това коментира в ефира на БНТ социологът от "Тренд" Евелина Славкова.
 

"Борисов каза, ако се правят трикове с кворум, този кабинет ще бъде много кратък и съответно отиваме на нови избори. Т.е. налице е фактът, че след парламентарните избори, които минаха, беше ясно, че няма да имаме стабилен кабинет, който да управлява 4 години. Първо минахме през желанието на ГЕРБ-СДС да се направи мнозинство от първите 3 политически партии - ПП-ДБ бяха категорични, че няма да подкрепят такъв кабинет. Днес очакваме да се гласува правителство на малцинството", допълни специалистът.

 

Журналистът Емилия Милчева на свой ред отбеляза, че от 3 години политическата класа има да върши една работа, която на практика не върши.





"Ако тези хора работеха на друго място, те трябваше да бъдат уволнени. Аз не съм толкова голям оптимист, че ще има кабинет. Не е ясно как кабинетът ще получи подкрепа от отцепници депутати, които не споделят същите стратегически цели. "Величие" е партия декор. Тяхната позиция по отношение на еврозоната е неясна и флуидна. Според мен е много важно не просто да се гласува кабинет, а подкрепата за него да е изключително ясна. Напрежението в ДПС и цирковете във "Величие" ме карат да се съмнявам, че такава подкрепа ще бъде факт", смята експертът.

 

Политологът Слави Василев пък посочи, че живеем в период на политическа неяснота и уточни, че или кабинетът е договорен, или Борисов прави сравнително смелия и адекватен ход да предложи правителство на ГЕРБ-СДС.





"Борисов е майстор на плетенето на адекватни от негова гледна точка схеми в НС. Така че може и да имаме кабинет. На дадения етап нищо не е особено сигурно", каза още анализаторът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2200 |03.07.2024 Доц. Киселова: Демонстрацията на бързина от страна на ГЕРБ-СДС цели да покаже, че партията е в кондиция . 3| 4093 |03.07.2024 ISW: Кремъл иска да принуди Украйна да преговаря при руските условия . 0| 2258 |03.07.2024 Макрон моли Нетаняху да не предприема нова военна операция в Хан Юнис и Рафах . 2| 2340 |03.07.2024 Фармацевтите излизат на протест: Аптеки в цялата страна няма да работят 2 ч. днес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads